Denizli’de O Gün Otobüsler Ücretsiz Denizli’de O Gün Otobüsler Ücretsiz

B sınıfı ehliyetle trafiğe çıkanların 31 Aralık 2024 tarihine kadar 15 TL yatırması gerekiyor. Koronavirüs salgını döneminde ehliyet sürelerinin yenilenmesi için 2 yıl daha verilmişti, paylaşılan son habere göre 2 yıllık ehliyet yenileme süresi 31 Aralık 2024 tarihinde bitiyor.

ESKİ TİP EHLİYETE 12 BİN LİRA CEZA

Eski tip ehliyetini yenilemeyenlerin belirtilen tarihe kadar 15 TL'lik ödemesini yaparak ehliyetini yenilemesi gerekiyor. 1 Ocak 2025 tarihinden sonra hala eski tip ehliyetle trafiğe çıkana 12 bin lira para cezası kesillecek.

ESKİ EHLİYETLERE EL KONULACAK

Ceza sadece 12 bin lira ile sınırlı da değil, eski tip ehliyetini yenilemeyenlerin hem ehliyetlerine el konulacak hem de ceza puanı düşecek. 2025 yılında trafik cezalarının artmasıyla ödeyeceğiniz para miktarı da değişebilir. 

EHLİYETİNİ YENİLEMEK İÇİ GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Ehliyetinizi yenilemeyi oldukça kolay ve hızlı şekilde yapabilirsiniz. İşlemlere şu belgeleri alarak yapmanız gerekmektedir.

1- 15 TL’lik değerli kağıt ücretini yatırdığını gösteren dekont
2- Eski ehliyet
3- Sağlık raporu (Kan grubunu gösteren)
4- Kimlik
5- Adli sicil belgesi
6- Biyometrik fotoğraf

Bu belgeleri alarak Nüfus Müdürlüğü'nden işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Nüfus Müdürlüğü için önceden randevu almanız gerektiğinin de bilinmesi de önemlidir.

Kaynak: HABER MERKEZİ