Tarım ve Orman Bakanlığı tütün, tütün mamülleri, yaprak sigara kağıdı, sigara filtresi, alkol ve alkollü içkilerin üretim ve ithalatı faaliyetlerini yürütenlerden alacağı teminat tutarlarını belirledi. Belirlenen teminat tutarı ise Denizli’de faaliyet gösteren şarap üreticilerini de etkileyecek.  

 Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre üreticilerden fermente alkollü içki ana kategorisi için 500 bin TL ile 50 milyon TL, distile alkollü içki ana kategorisi içinse 4 milyon TL ile 50 milyon TL arasında teminat alınacak. Şarap üreticileri ise duruma tepkili.  

Üzüm ve Bağ | elatenedosotel.com

Yüzde 20’lik Zam Sonrası Memur ve Memur Emeklisi Maaşları Ne Kadar Olacak? Yüzde 20’lik Zam Sonrası Memur ve Memur Emeklisi Maaşları Ne Kadar Olacak?

“Butik İşletmelerin Önünü Kesecek” 

Yönetmelikte yer alan teminat tutarı Denizli’deki üreticileri de etkiledi zaten ağır vergi yükü altında olan alkollü içecek üreticileri, bu durumun tekelleşmeye yol açacağını söylüyor. Denizli’nin çal ilçesinde üretim yapan bir üreticinin konuyla ilgili eleştirisi ise şu şekilde; “Herkesten ürettiği kadar bir teminat alınmalı, bu durumda büyük firmalarla yarışamayız. Uygulama küçük, butik işletmelerin önünü kesecek. Bizim için çıkıntılı ürünlerin pazarlanmaması üreticiyi de etkileyecek” 

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli