Denizli'de Ziraat Teknikerliği yapan ve ziraat ürünleri satışı gerçekleştiren Furkan Arılık, Denizli ikliminin değişmesi ile zirai ilaç kullanımının artık mecburi olduğunu dile getirdi.

Denizlili Ziraat Teknikeri Uyardı! Bahçe Dikiminde Ve Korunmasında Nelere Dikkat Edilmeli

Tarla, bağ ve bahçelerde dikim ve çiçeklenme döneminde bitkilerin başına bela olan zararlı hastalıklar ve böceklerin günümüzde çoğalmasına değinen Furkan Arılık, konunun iklim ile alakasını açıkladı. 

Türkiye genelinde zararlının çok olması sebebi ile ilaçlama işlemlerinin mecburiyetine değinen Arılık, Denizli için de bu durumun farklı olmadığını vurgulayarak, "Denizli'de 10 yıl önceye kadar kışlar çok sert geçerdi. Kış, sert geçtiği için fungl hastalıklar ilerleyemiyordu. Toprak sıcaklığı -10 dereceleri gördüğü için bazı böcekler toprakta ölüyordu. Donarak öldüklerinden meyveye zararları olmuyordu. Ama şimdi iklim değiştiği için yağmur yağmıyor, hava hiç eksi dereceleri görmüyor" dedi. 

Denizlili Ziraat Teknikeri Uyardı! Bahçe Dikiminde Ve Korunmasında Nelere Dikkat Edilmeli 2

Bu durumun ilaçlamayı zorunlu hale getirdiğini belirten Arılık, "Ben çocukken dedemler bahçeye hiç ilaç kullanmazdı" diyerek iklim değişikliğinin yansımasını örneklendirdi. 

Denizli'de Ziraat Teknikerliği Yapan Ve Ziraat Ürünleri Satışı Gerçekleştiren Furkan Arılık, Denizli Ikliminin Değişmesi Ile Zirai Ilaç Kullanımının Artık Mecburi Olduğunu Dile Getirdi. 5

Denizli Valiliği Duyurdu! Gece Yarısından İtibaren Yasaklandı Denizli Valiliği Duyurdu! Gece Yarısından İtibaren Yasaklandı

Her Şeyin Başında İklim!

İklim değişikliğinin altını çizerek yağmurun yağmayışına, kışın sert geçmeyişine ve hava sıcaklığının hiç eksi dereceleri görmeyişine değinen Ziraat Teknikeri, iklimin değişmesi ile ilaçların zorunluluk haline geldiğini açıkladı. 

Arılık, "Şu an zararlı çok olduğu için ilaçlama çok önemli. Hobi bahçeleri geliyor mesela, 3 biber dikmiş ama üzerine basıra geliyor. İlaç atmak zorunda kalıyorlar yoksa yiyemeyecekler" dedi. 

Editör: Durmuş Özke