Denizli'nin Aktepe Mahallesi'nde bulunan Asri Mezarlık içindeki askeri şehitlikte yapılan çekimler, şehit aileleri ve kamuoyunda tepkilere neden oldu.

27 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşen olayda, ATV'de yayınlanacak olan dizi ‘Şehrazat’ın çekim ekibi, mezarlığa giderek şehit mezarlarının üstünü kartonla örtüp, olmayan bir şehit varmış gibi yeni mezar kazarak çekim yaptı.

Denizli’deki ‘ Şehrazat’ Dizisi Çekimlerine Soruşturma1

Çekim sonrası, ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme suçundan soruşturma söz konusu olduğu iddia edildi. Çekim esnasında şehit mezarlardaki isimlerin kartonla kapatılması şehit ailelerinin duygularını incittiği belirtildi.

Olayın duyulmasının ardından, şehit aileleri ve vatandaşlar, sosyal medyada ve basın açıklamalarında tepkilerini dile getirdi.

Şikayetçi olan şehit ailesinin avukatı Av. Yusuf Enes Arslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu tür çirkin ve saygısızca davranışlar kabul edilemez. Sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz" dedi.

Tekel Bayiler Başkanından Denizli Belediyesinin Kararına Tam Destek! Tekel Bayiler Başkanından Denizli Belediyesinin Kararına Tam Destek!

İzin Alınmadı İddiası

Dizi ekibinin, valilikten alınmış bir izin olmadan bu eylemi gerçekleştirmiş olduğu da iddialar arasında yer buldu. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuyla ilgili soruşturma başlattığı ve gerekli adli işlemlerin yürütüleceği belirtildi. Olayın detayları ve sorumlularıyla ilgili gelişmeler kamuoyu tarafından yakından takip edilmektedir.

Editör: Haber Merkezi