Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ihracat rakamlarına göre Türkiye ihracatı yüzde 0,1 artışla 19 milyar 270 milyon dolara ulaştı. Yine TİM verilerine göre Denizli ihracatı yüzde 1 azalışla 306 milyon dolar seviyesinde seyretti. Denizli İhracatçılar Birliği'nce (DENİB) kayda alınan ihracat rakamı yüzde 1,4 artışla 246 milyon dolar olarak açıklandı.

Az Da Olsa Artıdayız

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Ocak-Nisan döneminde ise Denizli ihracatı yüzde 0,6 oranında artışla 1 milyar 380 milyon dolar seviyesinde kaydedildi. Küresel ticarette yaşanan jeopolitik gerilimler ve hala süregelen yüksek enflasyon, ihracatımız üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Ancak geçen senenin aynı dönemine kıyasla başa başnoktasındayız, hatta az da olsa artıdayız” ifadelerini kullandı.

Yüzde 20’lik Zam Sonrası Memur ve Memur Emeklisi Maaşları Ne Kadar Olacak? Yüzde 20’lik Zam Sonrası Memur ve Memur Emeklisi Maaşları Ne Kadar Olacak?

Tam 40 Milyon Dolarlık İhracata İmza Atıldı

Mart ayında dikkat çeken bir veri ile karşılaştıklarının altını çizen Başkan Memişoğlu, “Mart ayında dikkate değer bir veri karşımıza çıkmıştı. 29 Mart 2024 Cuma günü, Denizli’den 37,6 milyon dolarlık ihracat yapıldığını, bu değerin 2024 yılının en yüksek günlük değeri olduğunu ve 23 Haziran 2023’ten bu yana ulaşılan en yüksek değer olarak kayıtlara geçtiğini ifade etmiştim. Bu defa, 5 Nisan Cuma günü Denizli’den bir günde tam 40 milyon dolarlık ihracata imza atıldı. Nisan ayında Denizli ihracatını sektörel olarak değerlendirdiğimizde; tekstil-konfeksiyon ihracatının yüzde 9,4 azalışla 101 milyon dolar, elektrik-elektronik ihracatının yüzde 3,8 artışla 57 milyon dolar, demir-demir dışı metaller ihracatının yüzde 8,2 azalışla 44 milyon dolar, tarım ihracatının yüzde 7,4 artışla 28 milyon dolar, madencilik ihracatının ise yüzde 9 azalışla 18 milyon dolar olduğunu görüyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi