Kira ödemelerine son verip ev sahibi olmak ister misiniz? Hükümetin 1,20 faizli konut kredisi ile bu hayaliniz artık çok yakın. Kampanyadan yararlanmak için şartları inceleyin ve ev sahibi olun. İşte ayrıntılar...

DETAYLAR PAYLAŞILDI

Yeni destek kampanyasında şimdiye kadar paylaşılan tüm detaylar da belli oldu...

Dev banka duyurdu: Emekliye 30 bin liralık ödeme kararı Dev banka duyurdu: Emekliye 30 bin liralık ödeme kararı

Maliyetlerin artması ile beraber sürekli olarak zam haberleri gelirken konut fiyatları ve kiralık dairelerde yaşanan fiyat artışları pek çok dünya ülkesini solladı. Kira derdinden kurtulup ev sahibi olmak isteyenler de kredi engeli ile karşılaşırken bankalarda da kredi faizleri yükseldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz artışı kararları ile banka kredilerinin yükselmesine neden olurken kredi faizleri neredeyse 5,00’e yükseldi. Faizlerin artması ile beraber bir milyon liralık kredinin geri ödemesi de aylık 40 bin TL’yi geçti. Vatandaşlar kredilerin geri ödemesi nedeniyle ev sahibi olmakta zorlanırken ilk kez ev sahibi olacaklar için de önemli bir açıklamaya yer verildi.

KİRA GİBİ KREDİ! İlk Evim kredisi (1.20 faiz) hesaplandı: İşte aylık taksit  ve toplam ödeme

Ev sahibi olmak isteyenler ve sektör temsilcileri, kredi kampanyası yapılmasını talep ederken hükümet kanadından önemli bir açıklama geldi. İlk evim konut kampanyası ile ev sahibi olmak isteyenlerin önünün açılacağı ifade edilirken bir yandan da başvuruların başlayıp başlamadığını merak edildi. 1,20 faizli konut kredisi, ilk kez ev sahibi olacaklar için devlet tarafından sunulan özel bir finansman olarak kayıtlara geçerken bu kredinin ne zaman verileceği de merak konusu oldu.

SADECE BU KİŞİLER FAYDALANABİLECEK

Türkiye'de enflasyonla mücadele kapsamında faiz artışlarına devam edilirken bu faiz artışları da banka kredilerini etkiledi. Konut, ihtiyaç, taşıt kredilerinde faizlerin yükselmesi nedeniyle taksit tutarını karşılayamayacak olanlar da kredi çekmekten geri dururken bu durum pek çok sektörde de daralma endişesine neden oldu. Ancak konut sahibi olmak isteyenleri heyecanlandıran bir açıklama hükümet kanadından geldi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çalışmalar yapılacağını açıklamıştı. Bakan Özhaseki ise Evini yenilemek isteyenlere 0,69 faizle 180 aya kadar vadeli kredi temin edildiğini ifade etti.

Yapılan açıklamalar ilk kez ev sahibi olacakları heyecanlandırırken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan konut kredisi kampanyasının ayrıntıları merak konusu olmaya devam ediyor. İlk evim kampanyasından yararlanmak isteyen vatandaşlar, bir süredir gündemde olan düşük faizli kredi durumu hakkındaki son gelişmelere odaklandı.  İlk kez sahibi olmak isteyenler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulması beklenen 1.20 düşük faizli konut kredi kampanyası hakkında çalışmaların tamamlanması bekleniyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından konunun yıl sonuna kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yer alacağı ve TBMM gündemine geleceği tahmin ediliyor. Ancak konuyla ilgili yapılan yeni bir açıklama henüz bulunmuyor. Gelişmelerin yapılacak olan Kabine Toplantısında açıklanması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ