Yüzde 20’lik Zam Sonrası Memur ve Memur Emeklisi Maaşları Ne Kadar Olacak? Yüzde 20’lik Zam Sonrası Memur ve Memur Emeklisi Maaşları Ne Kadar Olacak?

Altın piyasasındaki hareketlilik ve düşüş durmak bilmiyor. Bu düşüşün ardından herkes ABD Merkez Bankası’nın FED faiz kararına odaklanmış durumda.

Nisan ayında yükselişini sürdürerek %4’ün üzerinde prim yapan altın, Mart ayındaki kazançlarını da geride bırakarak Mayıs ayına 2.283 dolar civarında bir ons fiyat ile başlamış oldu. Gram altın 2.554 TL, çeyrek altın 4.054 TL ve Cumhuriyet altını 16.516 TL seviyesinden işlem görüyor.

Gram Altinda Dusus Devam Edecek Mi

Fed Faiz Kararı Bugün Açıklanıyor

Fakat altın fiyatlarında son günlerde bir düşüş söz konusu. Bu düşüşle birlikte gözler bugün açıklanacak FED faiz kararına çevrildi. Ekonomistler faizlerin sabit kalacağı görüşünde olsa da, FED Başkanı Jerome Powell’ın yüksek enflasyon verileri sonrasında daha şahin bir tutum sergilemesi ve faiz artırım sinyalinin verilmesi bekleniyor.

Dirençli enflasyon ile FED’in yakın zamanda faiz indirimine gitmeyeceği öngörüsü yatırımcılar tarafından fiyatlanmış durumda. Bu durum, altın fiyatlarında bir süre daha dalgalanmalara neden olabilir. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı da bu duruma değinerek, altın fiyatlarındaki yükselişin jeopolitik risklerden çok FED gibi büyük bankaların faiz kararlarından etkilenebileceğini söylüyor.

Editör: Haber Merkezi