Resmi Gazete’de Yayınlandı! 36 Bin Sağlık Personeli Alınacak Resmi Gazete’de Yayınlandı! 36 Bin Sağlık Personeli Alınacak

Atıl kapasitenin önüne geçmek için son dakika iptalleri için yeni düzenlemeler geliyor. Bu düzenlemelerle randevu iptal sürelerinde önemli değişiklikler yapılacak ve sistem daha verimli hale getirilmeye çalışılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki (MHRS) sorunlara yönelik önemli bir değişiklik yaparak bu sorunların üstesinden gelmeyi hedefliyor.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, randevu sorununun temel nedenlerini ele alarak önemli sonuçlara ulaşıldığını belirtti.

Önümüzdeki günlerde adım adım uygulanacak tedbirlerle randevu sorununu kalıcı olarak çözmeyi hedeflediklerini dile getiren Bakan Koca, bu çözümün hem vatandaşları hem de sağlık çalışanlarını memnun edecek nitelikte olduğunu vurguladı.

BU KADAR SÜRE CEZA ALACAKLAR

Fahrettin Koca, randevu iptallerinden kaynaklanan boş kapasiteyi diğer vatandaşların kullanımına açmak için önemli adımlar attıklarını belirtti. Buna göre, randevusuna gelmeyen vatandaşlar için yeni bir düzenleme getirildi.

Randevusuna gelmeyen vatandaşlar, ilk kez gelmedikleri randevunun ardından 15 gün içinde aynı branştan randevu alamayacaklar. İkinci kez gelmediklerinde ise 15 gün içinde tüm branşlardan randevu alamayacaklar.

BUNDAN SONRA ZORUNLU OLUYOR

Son dakika iptalleri nedeniyle atıl kapasite oluşmasını engellemek amacıyla randevu iptal süresi de önemli bir değişikliğe uğradı.

Artık randevu iptali en geç bir önceki gün saat 23.59'a kadar bildirilmesi zorunlu olacak. Bu düzenleme ile hastaların son dakika iptallerine karşı önlem alınması hedefleniyor.

İptal edilen randevuların yerine, muayene saatinin başlamasından 1 saat öncesine kadar yeni randevular verilebilecek.

Böylelikle daha fazla hastanın randevu almasına ve hastane kapasitesinin daha verimli kullanılmasına olanak sağlanacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ