Tüm dünyayı etkileyen KOVİD-19 salgını nedeniyle yapılamayan Bekilli Kültür Sanat ve Üzüm Festivali, 3 yıl aradan sonra bu yıl 16-17-18 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek. Bekilli Belediye Başkanı Önder Demir tüm Denizlilileri festivale davet etti.

Önder Demir

Doğukan Alsay’ın sunuculuğunu yapacağı festivalde Ozan Ozanca, Can Gox ve Özlem Özdil sahne alacak. Öte yandan bu yıl, ulusal düzeyde satranç turnuvası da yapılacak. Bekilli Belediye Başkanı Önder Demir, festivalin sunumunu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısıyla gerçekleştirdi. Başkan Demir; “16, 17, 18 Ağustos tarihlerinde güzel bir katılımla gerçekleştireceğimizi inandığımız festivalimizi yapıyoruz.  Seçim döneminde de söz vermiştik. Vatandaşlarımız da hasretle bekliyordu. Bu dönem buna bir ağırlık verdik. Güzel bir festival olacağını düşünüyoruz. Pandemiden bu yana 3 yıldır yapılmıyordu. 20’nci festivalimiz” ifadelerini kullandı.

Festivalin önceki yıllarda ‘Bekilli Şarap Festivali’ olarak yapıldığını hatırlatan Başkan Demir; “Maalesef şarapçılık ve alkolle alakalı bazı yasalardan dolayı artık festivalimizi ‘Üzüm Festivali’ olarak yapıyoruz. Bazı politikalardan dolayı şarapçılığımız geriye gidiyor. Geriye gitmesinden dolayı da üzüm üreticimiz, şu anda mağdur durumda. Geçen seneki fiyatlar bu sene yine yok. Enflasyon ortada ama üzüm üreticimiz, geçen sene aldığı fiyatı bu sene alamamış durumda. Bu şartlarda bir festival yapıyoruz. Festivalin aslında üreticiler için bir eğlence olması lazım. Festivallerin üreticiler için bir ürününü sattıktan sonra mutlu oldukları bir dönem olması lazım” ifadelerini kullandı.

BEYCESULTANDA BULUNAN HİTİT MÜHÜRÜ BİLİM DÜNYASINI HEYECANLANDIRDI BEYCESULTANDA BULUNAN HİTİT MÜHÜRÜ BİLİM DÜNYASINI HEYECANLANDIRDI

“Belediye Bütçesinden değil Sponsor ve Stant gelirleri ile yapılacak”

Festival masraflarına dair de konuşan Belediye Başkanı Önder Demir; “Tasarruf tedbirlerinden dolayı belediye bütçesinden bir ödenek ayıramıyoruz. Tasarruf tedbirleri olmasaydı da biz bunu belediye bütçesinden değil, kendi sponsorlarımızla hallederdik. Festivalimizi sponsorlar ve stant gelirleriyle yapıyoruz” diye konuştu. Üzüm üreticilerinin de sorunlarına dair de konuşan Başkan Demir; “Bu dönem ne yazık ki şaraplık üzüm üreticimiz mağdur oldu. Bekilli’nin ‘erkencil üzüm’ diye tabir ettiğimiz meşhur Çal Karası üzümü vardır. Bu yıl 20 lira civarında. Geçen yıl hemen hemen aynıydı. Bu enflasyon şartlarında vatandaşın beklentisi biraz daha yüksekti. Hiç olmazsa 25 liranın üzerine çıkarız diye düşünüyorduk. 20 lira civarında kaldı. Üreticimize yazık oluyor. Umarım ileriki dönemlerde bu sorunları da aşarız. Daha güzel festivaller yapacağız. Üreticimiz memnun olacak, halkımız mutlu olacak. Daha güzel günler göreceğiz diye umut ediyoruz” dedi.

Editör: Bülent Çakır