Partiler seçim hazırlıklarına son sürat devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Yerel seçimleri için seçim yasakların nasıl olacağının bilgisini paylaştı.

YSK tarafından belirlenen yasaklar, 31 Mart 2024 tarihinde saat sabah 06.00 itibarıyla uygulanmaya başlanacak ve gece yarısı saat 00.00 itibarıyla sona erecek.

BASIN İLAN KURUMU ANTALYA ŞUBE MÜDÜRÜ İDRİS CİRİT GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ BASIN İLAN KURUMU ANTALYA ŞUBE MÜDÜRÜ İDRİS CİRİT GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

31 Mart Yerel Seçimleri Yaklaşıyor! Seçim Yasakları Nasıl Olacak2

YSK belirlediği yasakları, “Kahvehane, kıraathane, kafe ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence alanları oy kullanma saatleri süresince kapalı olacak. 06.00'dan 00.00'a kadar alkollü içki satılmayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasaklanacak. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiç kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah (TCK’nin 6. maddesine göre silah statüsünde olan tüm cisimler) taşıyamayacak. Seçim yasaklarına ve belirtilen kurallara uyulmak şartıyla saat 18.00'den sonra düğünler yapılabilecek” şeklinde duyurdu.