6 Çocuğa İstismarda Bulunan Bakkala İyi Hal İndirimi

Bakkala alışverişe giden 9 ile 12 yaş aralığındaki 6 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Osman Ö. hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Geçen şubat ayında Osman Ö.’nün kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu ailelerine bildiren çocuklar, olayın duyulmasını sağladı. 6 çocuğa farklı zamanlarda cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen bakkal hakkında savcılığa şikayette bulunuldu. İfadesi alınan şüpheli tutuklandı.

Tutuklanan şahıs için Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçuyla 48 yıl hapis istemi ile dava açtı. Düzenlenen iddianamede yaşları 9 ile 12 arasındaki 6 kız çocuğunu sıkıştırıp öpmeye çalıştığı, kucağına oturtarak sarıldığı ve bir çok kere bu eylemleri farklı zamanlarda gerçekleştirdiği yer aldı. Çocuk İzleme Merkezi’nde alınan ifadelerin tutarlı, ciddi ve inandırıcı olduğunun tescillenmesi ile yargılanma talep edildi.

Suçlamaları kabul etmeyen Osman Ö. savunmasında, ''Suçlamaları reddediyorum, beraatımı istiyorum” dedi.

6 Çocuğa İstismarda Bulunan Bakkala İyi Hal İndirimi

Duruşmadaki Tutum ve Davranışları İçin İyi Hal İndirimi 

Konya'nın Beyşehir ilçesinde gerçekleşen olayda mahkeme heyeti, eylemlerin sarkıntılık boyutunda kaldığına kanaat getirildiğini ifade ederek, cezanın asgari hadden ayrılmayı gerektirir bir durum bulunmadığının anlaşıldığını kaydetti.

Mahkeme, Osman Ö.'ye önce 5'er yıl hapis cezası verdi. Suçun her bir çocuk adına, birden fazla gerçekleştiği için ceza 6 yıl 3'er aya çıkartıldı. Osman Ö.'nün duruşmadaki tutum ve davranışından dolayı iyi hal indirimi uygulanarak ceza 5 yıl 2 ay 15'er gün olarak düzenlendi. Osman Ö. toplam 31 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

6 Çocuğa İstismarda Bulunan Bakkala İyi Hal İndirimi

Editör: Haber Merkezi