İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, içinde Adnan Oktar'ın da bulunduğu 20 şahıs 'şüpheli' sıfatıyla yer aldı. Hazırlanan iddianamede Adnan Oktar'ın cezaevinde olmasına rağmen örgütsel faaliyetlerine devam ettiği aktarıldı. Şüpheli Adnan Oktar'ın örgütü hala Meltem Daban ve Eda Babuna ile örgütü aktif tutmaya çalıştığı, verilen talimatların cezaevinden dışarı yayılmasını sağladığı kaydedildi.
15 Günde 200 Avukatla Görüşmeler Tespit Edildi
Şüpheli Adnan Oktar hakkında hazırlanan iddianamede cezaevinde kaldığı süre zarfında 15 günde 200 avukata görüşerek, hukuki yardım adı altında görüştüğü öğrenildi. Olağan akışa uygun olmadan gerçekleştirilen görüşmelerde, örgüte üye kazandırmanın amaçlandığı kaydedildi. Bu görüşmelerle cezaevi dışındaki örgütsel faaliyetlere yön verilmeye çalışıldığı ve bu tespit sonucunda şüpheli hakkında avukat görüşlerinin kısıtlanması yoluna gidildiği kaydedildi.
Oktar’a 43,5 Yıla Kadar Hapis Talebi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüpheliler Adnan Oktar, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna'nın ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’ suçundan 5’er yıldan 12'şer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması, ayrıca Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddesi uyarınca örgüt üyelerinin örgütün faaliyeti çerçevesinde işlediği bütün suçlardan dolayı fail olarak cezalandırılması talep edildi. Şüphelilerin bu çerçevede ‘örgütün veya amacının propagandasını yapma’ suçundan 10,5’ar yıldan 31,5’ar yıla kadar hapis cezası olmak üzere toplamda 15,5’ar yıldan 43,5’ar yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
İddianamede, diğer 17 şüphelinin ise ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’, ‘örgüte yardım’ ve ‘örgütün veya amacının propagandasını yapma’ gibi suçlardan değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep edildi.
Şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nce başlanacak.