Briç eğitmeni Ahmet Yeğit, ‘Yaşamın İçinden Derlediklerim’ isimli ilk kitabını yayımladı. Yeğit’in çocukluk ve yetişkinlik yaşamında Çivril ve farklı coğrafyalarda yaşadığı anı ve tecrübelerin yer aldığı kitap yaklaşık 150 küçük hikaye ve şiirden oluşuyor.

Yazma macerasına doğduğu köy Haydan ile Çivril’de gördükleri ve yaşadıklarından yola çıkarak başlayan Yeğit, 58 yıllık yaşamında başından geçen ve gördüğü ilginç olay ve anıları kaleme aldı.  Bir dönem Genç Çivril Gazetesinde köşe yazarlığı yapan ve kitabında yer alan bazı hikayeleri gazete köşesinde yayınlayan Yeğit son bir yılda köşe yazıları ve derlediği anılarını kitaplaştırarak okuyucunun beğenisine sundu.

BAKLAN AĞUSTOS AYINDA BEYAZA BÜRÜNDÜ BAKLAN AĞUSTOS AYINDA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Cinius yayınları tarafından basılan kitabın Çivril ve bölgesinin hafızasına tanıklık ettiğini belirten yazar Ahmet Yeğit “Haydan doğumluyum ve hayatımın büyük bir kısmı Haydan ve Çivril de geçti. Askerlik ve iş hayatım dışında yaşamımı Çivril’de sürdürdüm. Anı ve tecrübelerimi kitaplaştırma fikri ilk çıktığında nereden başlayacağımı bilemesem de gazetede yazdığım köşe yazıları bana yol gösterici oldu. Çocukluk dönemimde başlayan gözlemlerim o dönemlerde hafızamda kalan anılarım yaşadıklarım bana ilham verdi. Kitapta yer alan hikayelerin bir çoğu Haydan, Çivril ve bu bölgede yaşananlardan aklımda belleğimde kalanlardan. Kahramanlar Çivril’de yaşayan insanlar. Hatıra ve anılarımın yer aldığı kitabın birçok kişiyi eski Çivril’e götüreceğini düşünüyorum. Bizim yaşlarımızda olan birçok kişi kitapta yer alan kahraman ve olayları hatırlayacak onlarında hafızaları canlanacaktır” dedi.

Kitabın dağıtımının başladığını da sözlerine ekleyen Ahmet Yeğit “kitap dağıtıma çıktı, kitapevlerinden tedarik etmek bulmak mümkün. Kitabın okuyucuda ve Çivrillilerin belleğinde güzel duygular uyandıracağına inanıyorum”

Editör: Bülent Çakır