Günlük hayatın koşuşturmasında ya da dalgın olunan zamanlarda anahtar almadan evden çıkabiliyor ya da anahtarımızı dışarıdayken kaybedebiliyoruz. Böyle durumlarda başvurduğumuz yerlerin başında ise şüphesiz ki çilingirler geliyor. Sahip oldukları teknikler yordamıyla kapıların açılmasını sağlayan çilingirlerin aldıkları ücretler ise çoğu zaman tartışma konusu oluyor. Müşteriler, çilingirlerin çok küçük bir işlem için fazla para aldıklarını düşünürken, çilingirler ise ücret miktarlarının tamamen hakları olduğunu düşünüyor. Peki, Denizlili çilingir, bu durumu nasıl karşılıyor?

Aldiklari Ucret Her Zaman Cok Konusuldu Simdi Soz Denizlili Cilingirde2

“Kapı Açmayı Öğrenmek En Az 1 Yılını Alır”

Aldıkları ücrete gösterilen tepkiyle çokça karşılaştıklarını ifade eden çilingir, o ücretin altında yılların yattığını ifade ediyor. Kapı açmayı tamamen çözmenin kolay olmadığını belirten Denizlili çilingir, “Biz yıllarımızı verdik bu iş için. Ben sana her türlü malzemeyi vereyim, gidip açamazsın. Bizim yıllardır çalışmamızın tabii ki karşılığı olacak. Kapıyı açma işini tamamen çözmen, kabiliyetine göre değişmekle beraber en az 1 yılını alıyor. El alışkanlığı olduğu için 2 dakikada kapıyı açtığımız zaman insanlara kolay geliyor, ‘ya çok aldınız!’ diyorlar. Biz bu fiyatı, Demirciler Odasının verdiği listeye göre veriyoruz, kendimiz bastırmıyoruz” şeklinde konuşuyor.

Aldiklari Ucret Her Zaman Cok Konusuldu Simdi Soz Denizlili Cilingirde1

Kilitli Olunca Fiyat Değişiyor

Kilitli ve kilitli olmadan sadece çekilmiş kapı arasında fiyat farkı bulunuyor. Güncel fiyatlar hakkında bilgi veren çilingir, “Kilitlenmeden, sadece çekilen kapı 400 lira. Kilitliyse 500 lira. Bazı durumlarda barel dediğimiz göbeğin kırılması gerekiyor. O kişinin ayrıyeten göbek alması gerekiyor. Kapıyı açmaya giden çilingirin yanındaki çantada bulunur zaten o. Ucuzundan ya da pahalısından temin edilebiliyor” diyor.

 Aldiklari Ucret Her Zaman Cok Konusuldu Simdi Soz Denizlili Cilingirde

Kapıyı Açtırmak İsteyen Kişi Hırsızsa?

Hırsızların çilingir yardımıyla kapı açtırabilme ihtimali ile ilgili de bilgilendirmede bulunan çilingir, “Bize başvuran kişi o dairede oturduğunu söylese bile yandaki komşu onaylamadan açmıyoruz. Aparttan arıyorlar mesela, apart işletmecisine soruyoruz. Ev sahibi, kiracısının evine girmek istiyor, kontrat soruyoruz” ifadelerinde bulunuyor.

Denizli'de Çilingir Ücretleri Ne Kadar?

Demirciler Odasının verdiği listeye göre Denizli'de çilingir ücretleri şu şekilde:

GENÇ VE SEVİLEN ESNAF DÜNYA EVİNE GİRDİ GENÇ VE SEVİLEN ESNAF DÜNYA EVİNE GİRDİ

Whatsapp Image 2024 06 24 At 14.39.26