Buca ilçesinde ailesiyle yaşayan DEÜ Müzik Teknolojileri Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ozan Kurt, arkadaşlarıyla ayrı eve çıkmaya karar verdi. Bu kararını ailesine ileten Kurt ile banka emeklisi annesi Yeliz Kurt arasında tartışma yaşandı. İkilinin aralarındaki sorununa arabulucu çare oldu. 

İzmir'de, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) öğrencisi Ozan Kurt (18), arkadaşlarıyla ayrı evde oturmak istediği için annesi Yeliz Kurt (46) ile yaşadığı çatışma yaşadı. Olay, ara buluculuk sözleşmesi imzalayarak çözüldü. Genç, sözleşme şartlarına uymayınca 2,5 ay sonra ailesinin evine dönme kararı aldı ve Kurt, "Sözleşmedeki maddi kuralları yerine getirmeyince arkadaşlarımın yanından ayrılıp eve dönmem gerekti. Sıkışınca ailemin yardımını almak zorunda kaldım. Şu an her şey iyi. İyi ki de yaşadım gördüm" dedi. 

Resim

Anne Oğul Taahhüt İmzaladı 

Ozan Kurt, Buca ilçesinde ailesiyle yaşayan DEÜ Müzik Teknolojileri Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi arkadaşlarıyla ayrı eve çıkma kararı aldı. Sonrasında Yeliz Kurt arasında tartışma yaşandı. İkili, aralarındaki sorunu çözmek için Müzakereci Arabulucular Derneği'ne başvurdu. Dernek başkanı Feridun Balcı, anne-oğul arasında yaşanan çatışmanın son bulması için çözüm önerisinde bulundu. Sözleşmeye arkadaşlarıyla aynı eve yerleşmek isteyen Kurt'un ilişki, zaman ve para yönetimi konusundaki koşullara uyması şartı konuldu. Sözleşmeye göre Ozan Kurt, şu taahhütleri yerine getirmeyi kabul etti. 

Bakan Uraloğlu, “güneş enerjisi santralleriyle büyük tasarruflar sağlıyoruz” Bakan Uraloğlu, “güneş enerjisi santralleriyle büyük tasarruflar sağlıyoruz”

"Ozan, ilk 5 ayda 7000 TL anneden destek alacak, kendi geliri olursa olduğu kadar destekten düşülecek. Eylül 2024'e kadar güvenlik, sağlık, zaman ve para yönetimi becerilerini geliştirebilirse ayrı evde yaşama hakkı kazanacak, geliştiremez ise tekrar eve geri dönecek ve yeterince güçlendiğinde tekrar aynı deneyimi yaşayabilecek." 

" Özel bir Alana İhtiyacım Vardı" 

Anne-oğul, sözleşmeyi imzaladı. Arkadaşlarıyla ayrı evde yaşamaya başlayan Kurt, sözleşme şartlarına uymaması gerekçesiyle 2,5 ay sonra ailesinin evine döndü. 7 yaşlarında ikiz erkek kardeşleri olduğunu söyleyen Kurt, evde kardeşlerinin çok gürültü yapması nedeniyle kendine ait sessiz bir odaya ihtiyacı olduğunu bu nedenle ayrı bir eve taşınmak istediğini belirterek, "Müzik ve sanatla uğraştığım için özel bir alana ihtiyacım vardı. Grup aktivitelerini yerine getirmek istedim ve arkadaşlarımla ayrı bir eve çıkmaya karar verdim. Aileme anlattığımda olumsuz bir tepkiyle karşılaştım. Annem bu kararıma karşı çıktı. Daha sonra Müzakereci Arabulucular Derneği Başkanı Feridun Balcı'ya danıştık. Onun yardımıyla belirli maddelerde anlaştık. Kurallara uyarsam ayrı yaşamaya devam edeceğim, uymazsam da eve geri döneceğimin belirtildiği maddeleri kabul ettim" dedi. 

"Ayrı Eve Çıkmayı Düşünüyorum Ama Emin Değilim" 

Elektrogitar çalıp, müzik yazılım programları kullandığını söyleyen Kurt, "Sözleşme yaptıktan sonra stüdyo ekipmanlarımı, hoparlörlerim, bilgisayarım, ses kartım ve mikrofonumu yeni eve taşıdım. Ama arkadaşlarımla anlaşmazlık yaşayınca ayrı bir odam da olmadı. Salonda kalmak zorunda kaldım. Daha sonra anlaşmazlıklar büyüdü. Sözleşmedeki maddi kuralları yerine getirmeyince geri dönmem gerekti. Ailemden ilk kez ayrılmıştım. Sonuçta ailem kadar tanımadığım insanlarla bir arada yaşıyordum. Bazı durumları kestiremedim. İş bölümünde sorumluluk benim üzerimdeydi ama arkadaşlarım sorumluluklarını yerine getirmedi. Ben hep elimden geleni yaptım ama benim için onların yapmaması sorun yarattı. Belli bir yere kadar madden zorlanmadım. Fakat para yönetiminde takibi kaçırdım. Sıkışınca ailemin yardımını almak zorunda kaldım. Sözleşmeye uyamadığım için ailemin evine geri döndüm. Şu an her şey iyi. İyi ki de yaşadım gördüm. Tekrar ayrı eve çıkmayı düşünüyorum ama emin değilim. Bunun için biraz daha hazır olmam gerekiyor" şeklinde konuştu. 

Anneden Konuyla Ilgili Açıklamalar 

Yeliz Kurt da oğlunun yaşadığı deneyim sayesinde ders aldığını söyledi ve "Üniversitede istediği bölümü kazandı. Fakat arkadaşlarıyla eve çıkmak istedi. Sorumluluk almak istediğini söyledi. Maddi manevi yönden düşününce ayrı bir eve çıkmasını istememiştim. Müzakere sayesinde kaygım azaldı. Hatta Ozan'ı anlamaya başladım. Riskleri göze aldım. Ozan'ın bu deneyimi kazanmasının para harcamamdan daha önemli olduğunu düşünüp, sözleşmeyi imzalamaya karar verdim. Onun da bu deneyimi yaşaması gerektiğini düşündüm. Sözleşme yaptık. Para sıkıntısı yaşayacağını tahmin ediyordum ama daha en başında arkadaşlarıyla ilgili de sıkıntılar yaşamaya başladı" diye konuştu.