Bir dizi açılış ve çalışma ziyareti için Denizli’ye gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çivril’de Adliye binası yapılması için sürdürülen çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bakan Tunç projenin onaylandığını belirterek inşaatın en kısa sürede başlayacağı müjdesini verdi.

Denizli Bölge Adliye Mahkemesi ve Denizli Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı Hizmet Binaları ile Denizli Adliyesi Ek Hizmet Binasının açılışı ve çalışma ziyareti için Denizli’ye gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çivril’de Adalet Sarayı yapılması için çalışmaların son aşamasına geldiğini söyledi. Açılış programı ve ziyaretlerin ardından Denizli’de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Denizli’de hizmet binası açısından il merkezi ve ilçelerde eksiklerin giderildiğini söyledi. Konuşmasında Çivril’de yapılması hedeflenen Adalet saray ile ilgili bilgiler veren Bakan Tunç “daha önce çalışması başlatılan Çivril Adalet Sarayı ile ilgili olarak çalışmalarımız son noktaya geldi. Çivril Adalet binamızın proje ihalesini 5 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirdik.Önümüzdeki günlerde Bakanlık yetkilileri Çivril’de inceleme ve zemin kontrollerini yapacak” dedi.

TARIMDA YENİ ÜRETİM PLANLAMASI ÇİVRİLLİ ÜRETİCİLERE ANLATILIYOR TARIMDA YENİ ÜRETİM PLANLAMASI ÇİVRİLLİ ÜRETİCİLERE ANLATILIYOR

I M G 0801

Çivril Adalet sarayı çalışmaları ile ilgili olarak bilgi veren Çivril Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Furkan Sünbül Adalet sarayı için Adalet Bakanlığı heyetinin önümüzdeki günlerde Çivril’de olacağını belirtti. Başsavcı Abdullah Furkan Sünbül yaptığı değerlendirmede “Adalet bakanımız sayın Yılmaz Tunç’a Denizli ziyaretinde Denizli Cumhuriyet Başsavcımız tarafından Çivril Adalet Sarayı ile ilgili detaylı bir bilgilendirme yapıldı. Önümüzdeki günlerde bir heyeti ağırlayacağız. Son kontrollerin ardından çalışmalar en kısa sürede başlayacaktır. Yapılacak yeni Adliye Hizmet Binası Çivril ve bölgeye yakışır bir adliye hizmet binası olacak ve uzun yıllar hizmet edecek şekilde projelendirilecek” dedi.

Bakanı Yılmaz Tunç, Denizli'nin Çivril ilçesine yeni bir Adalet Sarayı inşa edileceğini duyurduğu konuşmasında Buldan, Çal, Sarayköy ve diğer ilçeler için yapılması planlanan çeşitli adli bina projelerini de açıkladı.

Editör: Bülent Çakır