Baklan ilçesinde öğleden sonra aniden başlayan ve şiddetli bir şekilde devam eden dolu yağışı, ilçede hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yaklaşık 10 dakika süren yoğun dolu yağışı, meyve ağaçları ve ekili arazilere ciddi zararlar verdi. İlçe merkezinde günlük yaşam felç olurken, cadde ve sokaklar beyaz örtüyle kaplandı.

Ani dolu yağışı, özellikle tarım alanlarında büyük hasara yol açtı. Meyve ağaçları ve ekili araziler, dolunun etkisiyle zarar görürken, çiftçiler büyük bir mağduriyet yaşadı. Yaklaşık 3 santimetre yüksekliğe ulaşan dolu birikintileri, bölgedeki tarım ürünlerine ciddi zararlar verdi.

Whatsapp Image 2024 08 26 At 17.00.29

Dolu yağışı ile ilçe merkezinde trafik olumsuz etkilenirken, araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar dolu yağışından korunmak için kapalı alanlara sığındı. Şiddetli dolu yağışı nedeniyle Baklan’daki Cadde ve sokaklar adeta beyaza büründü.

Dolu birikintileri, yağışın ardından kısa sürede beyaz bir örtü oluşturdu. Trafikteki araçlar yavaşlamak zorunda kalırken, yayalar da dolu nedeniyle zor anlar yaşadı.

Whatsapp Image 2024 08 26 At 17.00.25

ÇİVRİL'DEKİ KAZADA ARAÇLAR HURDAYA DÖNDÜ BİR YARALI ÇİVRİL'DEKİ KAZADA ARAÇLAR HURDAYA DÖNDÜ BİR YARALI

Yetkililer, ani hava değişimlerine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Tarım alanlarında meydana gelen zararın boyutlarının tespit edilmesi için ise çalışmaların başlatılacağı belirtildi.

Yağış sonrası ilçe merkezi ve mahallerde hasar tespiti için çalışma başlatan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever bazı evleri ziyaret ederek baskın ve zarar hakkında ev sahiplerinden bilgi aldı.

Editör: Bülent Çakır