Denizli’nin ne büyük iki ovasının sulamasını koordine eden Çivril Sağ Sahil Sulama Birliği İle Baklan Sol Sahil Sulama Birliğinde görev değişikliği yapıldı. Birlik başkanı olarak görev yapan iki isim görevden alınırken iki birliğin başına İsa Buğday getirildi. Buğday Devlet Su İşleri (DSİ) görev yapıyordu.

Göreve başladı sahaya çıktı

İsa Buğday birlik başkanı olarak atanmasının ardından saha çalışmalarına Yamanlar Mahallesinde çiftçiler ile bir araya gelerek başladı. Mahalle kahvesinde muhtar ve çiftçiler ile bir araya gelen başkan İsa Buğday çiftçilerin sulama ile ilgili yaşadığı sorunları dinleyerek çiftçilerin talep ve önerilerini dinledi.

Büyükşehirden Büyük Müjde Büyükşehirden Büyük Müjde

Ziyaret ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan Yamanlar Mahalle Muhtarı Mustafa Özdemir sulama birlik başkanlarının değişmesinin gelecek yıllar adına umut verici olduğunu belirtti. Muhtar Özdemir geçen yıllarda sulama fiyatı ve su kotası konusunda ciddi sorunlar yaşadıklarına dikkat çekerek “Birlik ile çiftçi arasından son 5 yıldır ciddi sorunlar vardı. Derdimizi ve isteklerimizi birlik yönetimine anlatamıyorduk. Yaşadığımız sorunlar ile ilgili karşımızda muhatap bulmakta zorlanıyorduk. Sezonu sulamalarımızı tamamlayamadan bitiriyor, son ürünlerimizi kuraklığa mahkum ediyorduk. Yıllardır birlik ve sulama konusunda çok çile çektik. İnşallah yeni birlik başkanımız ile sorunlarımızın sona ereceğine inanıyorum” dedi.

Yamanlar Mahallesi olarak sulama ile ilgili birkaç defa eylem yaptıklarını da sözlerine ekleyen Muhtar Mustafa Özdemir “son iki yıldır parasını ödememize rağmen su hakkımızı alamıyorduk. Hem pahallı su kullandık hem de parasını verdiğimiz suyu alamadık. Bununla ilgili birkaç defa eylem yapmak sesimizi duyurmaya çalıştık. Yapılan değişikliğin sesimizin duyulması olarak değerlendiriyorum. Bundan sonra karşımızda bizi bilen, dinleyen ve anlayan bir birlik başkanı var. Bundan sonra sulama ve fiyat konusunda sorun yaşamayacağımızı umuyorum. Birlik başkanı olarak görevlendirilen İsa Buğday’ı da tebrik ediyor görevinde başarı diliyorum” dedi.

Editör: Bülent Çakır