Başkan Vural, yapıcı eleştirileri her zaman dinlediğini ifade ederek; “Yapıcı eleştirileri kulağımıza küpe ediyoruz ama bizi hedefimizden saptırmaya dönük hiçbir eleştiriyi de dinlemiyoruz. Çivril’in doğalgaz ağına alınması başlı başına bir başarıydı. ”dedi.

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, 2019 ve 2020yılı değerlendirmesini Genç Çivril Gazetesine yaptı.

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, ilk görev yılının belediye bütçesindeki düzenleme ile geçtiğini belirterek; “ Bizde aday olduğumuz dönemde Çivrilli hemşerilerimize yapmak istediklerimizi, hayallerimizi, vaatlerimizi anlattık. Çivrilli hemşerilerimiz de bizlere güvenerek oy verdiler. Halkın büyük bir çoğunluğunun oyunu alarak Çivril belediye başkanı olduk. 2021 yılının Mart ayında 2 yıllık süremiz dolacak. Şu an 20 aylık belediye başkanlığı görevimiz var. Bu süre içerisinde öncelikle bütçemizde bir çalışma yaparak disipline ettik. Gelir gider dengemizi sağlamaya çalıştık. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız gerekiyordu. SGK, vergi dairesine borçlarımız vardı. Bu borçları önce yapılandırdık. Esnaf borçlarımızı ve acil ödenmesi gereken borçlarımızı ödedik. İlk yılımız belediye bütçesinde düzenleme ile geçti diyebilirim. Bu esnada da Çivril Belediyesi olarak yapmamız gereken bütün rutin işleri gerçekleştirdik. Park ve bahçe çalışmaları yaptık. Açılması gereken yollarımız vardı. Çivril ilçe merkezde ve mahallelerimizdeki yolları yaptık. Arazi yollarında kumlama genişletme çalışmalarını yaptık. Tabi bunlar gözle görülmeyen hizmetler. Çivril Belediyesinin iş makinalarının çalışmalarından dolayı milyonlarca lira akaryakıt gideri oluyor. ”diye konuştu.

BAŞKAN VURAL BELEDİYE ÇALIŞMALARINI ANLATTI

“BUNLAR SADECE BİR BAŞLANGIÇ”

Belediyeye yapılan çalışmalarda gözle görülmeyen harcama kalemlerinin olduğuna dikkatleri çeken Başkan Vural; “Bugüne kadar vaat etmiş olduğumuz ve bugüne kadar dokunulmamış olan imar planı uygulamaları vardı. 18. Madde uygulamaları yaptık. İğdir Mahallesi’nde iki bölgeyi tamamladık. Balçıkhisar Mahallesi ve Çivril merkezde olan stadyum Mahallesi’nde bu uygulamaları yapıyoruz. 18. Madde uygulamaları da belediyenin bütçesinden para harcanarak yapılan çalışmalar. Mahallelere çocuk oyun grupları aldık. Aynı zamanda da Ankara’ya gidip geldiğimiz ziyaretlerimizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığından aldığımız desteklerle Özdemirci Mahallesi’nde üst yapı ve taş döşemesi yapıyoruz. Irgıllı Mahallesi’nde taş döşemeye başlayacağız. Gürpınar Mahallesi’nde taş ihalesi yapıp taş döşemeye başlayacağız. Tabi bunların tamamı bütçe ile alakalı konular. Bunlar sadece bir başlangıç. Biz sanki bir aile bütçesini dengeler gibi gelir ve gider dengemizi belirli bir sistem içine oturtarak o harcamaları yapabilir duruma geldik. Yoksa göreve geldiğimiz ilk anda belediyemizin zaten hareket etme ve yatırım yapma gibi bir şansı yoktu. Kiralık bir aracımız vardı o aracı gönderdik. Kendimiz belediyenin giderlerinde kısıtlamalar yaptık. Personel arkadaşlarımızda çok fedakarca davrandı. Onlara ödenen sosyal denge tazminatını ödemedik. Fazla mesai uygulamaları vardı. Burada bir çalışma ücretleri konusunda bir disiplin getirdik. Çalışma saatlerini yeniden düzenledik. Tabi bu esnada da Çivril belediyesinde işçi bulma konusunda TYP programı ile işe girip çalışan 87 tane personel işten 2019 yılı Haziran ayında ayrıldı. Buna rağmen az işçimizle sahadaki çalışmalarımızı gerçekleştirmek için en üst düzeyde çalışma yaptık. ”şeklinde konuştu.

“BELEDİYEMİZ FESTİVALDE ARTIYA GEÇTİ”

Festivalde Çivril Belediyesi ilk kez gelir elde ettiğinin altını çizen Başkan Vural; “2019 yılı içerisinde yapılan festivalde belediyemiz gelir elde etti. Bu çok ender rastlanan bir durum. Çünkü Çivril Belediyesinde 1995 yılından beri festivaller yapılıyor. Bu festivallerde belediye bütçesinden para harcanıyordu. Ama bizim festivalden elde ettiğimiz gelir giderimizden fazla oldu. Belediyemiz artıya geçti. Bütün bunları derleyip toparladığımızda fazladan ve boşa harcanan paraları kıstığımızda belediyemiz bütçesinde bir miktar para birikti. 2019 yılı içerisinde bu bütçemizden harcamalarımızı yaparak mahallelerimizde ağaç dikimi gerçekleştirdik. 2020 yılı içerisinde bugün itibariyle 5 bin 300 tane ağaç diktik. Mahallelerimize çocuk oyun grubu aldık. 2020 yılı içerisinde ise malum pandemi ile belediyemizin iller bankasından gelen paraları azaldı. Dolayısıyla bütçemiz azaldığı için harcamalarda tasarruf yapmak zorunda kaldık. Ayrıca belediyelerimizin giderleri de arttı. Öngörülmeyen maske, dezenfektan giderlerimiz arttı. Vefa gruplarımız sahada vatandaşlarımızın hizmetinde görev almak için onların ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştılar. Akaryakıt giderlerimiz arttı. İşçilerimizden personelimizden covid-19 nedeniyle rahatsız olanlar veya karantinaya alınanlar oldu. Yakınlarında pozitif çıktığı için ve temaslı oldukları için izinli sayılanlar oldu. Cumhurbaşkanımızın genelgesiyle kronik rahatsızlığı olan personelimize idari izin vermek zorunda kaldık. Tabi bütün bunlar bizim projelerimizdeki aksamalara neden oldu. Bizim takip edilmesi gerek büyük projeler doğalgaz, ışıklı millet bahçesi gibi bunların yazışmalarında veya Ankara’daki projelendirmelerde aşamalarında gecikmelere neden oldu. ”ifadelerini kullandı.

“DOĞALGAZI ÇİVRİL’E GETİRDİK”

İlk görev yılında taşımalı da olsa Çivril’i doğalgazla buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Vural; “ Bizim seçim dönemindeki en büyük projemiz ve vaadimiz doğalgazdı. Hamdolsun Grup Başkan Vekilimizin Cumhurbaşkanımız ile yaptığı görüşmelerle 2019 yılı içerisindeÇivril’imizi doğalgaz ile tanıştı. Taşımalı sistemle de olsa Çivril de Şehitler Mahallemizin bir kısmı doğalgaz ile ısınmaya başladı. Biz 2020 yılı içerisinde bunun proje ihalesi yapıldı ve sahada gelip çalışma yapmaları gerekiyordu ama onlarda pandemiden dolayı gelemediler. Bu da biraz gecikmeye sebep oldu. Ama hamdolsun 2020 yılı içerisinde de Çivril’imizin doğalgaz projeside tamamlandı. Baklan’dan Çivril’e gelecek olan hat önümüzdeki günlerde tamamlanacak, ihalesi gerçekleşecek ve 2021 yılı Çivril merkez, şehitler, Akpınar, Çarşı ve Aşağı, Yukarı mahallelerde doğalgaz kullanmaya başlayacağız. Peyderpey yatırımcı firma Çivril merkezdeki mahallelerimiz, İğdir, Haydan, Kızılcasöğüt, Menteş mahallelerimizde önümüzdeki yıllarda kısım kısım doğalgaz arzını gerçekleştirecek.

En büyük projemiz olan doğalgazı hizmetimizin birinci yılı içerisinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi bu proje taşımalı diye küçümsemeye çalışanlar oldu. Yok, bunun arkası gelmez diyenler oldu. Biz bunları dinlemedik ve kulak arkası ettik. Yapıcı eleştirileri her zaman dinliyor ve kulağımıza küpe ediyoruz ama bu şekilde bizi hedefimizden saptırmaya dönük hiçbir eleştiriyi de dinlemiyoruz, kulaklarımızı tıkıyoruz. Çivril’in doğalgaz ağına alınması başlı başına bir başarıydı. Ben bu çalışmalarından dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ”diye konuştu.

“İÇ EGENİN TURİZM MERKEZİ IŞIKLI”

Işıklı İç Ege bölgesinin turizm merkezi olduğunu ifade eden Vural; “İkinci vizyon projemiz, Işıklı Akgöz pınarlarındaki tesisler, peyzaj düzenlemesi ve mesire alanı çalışmalarımız. Işıklı, sadece Çivril’imizin değil, Denizli, Uşak, Afyon ve Manisa’nın, İç Ege Bölgesinin bir turizm merkezidir.2021 yılının ilk döneminde ışıklı millet bahçecimizin ihalesini gerçekleştireceğiz. Işıklı millet bahçesi Çivril’in turizmine renk katacak. Akgöz’de yapmış olduğumuz millet bahçesi Işıklı için en büyük yatırımlardan bir tanesi olacak.” dedi.

“İLK KEZ NİLÜFER ŞENLİKLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Çivril Belediyesi olarak birçok ilke imza attıklarının altını çizen Vural; “Çivril’de Beydilli, ışıklı gölünün kenarındaki bir mahallemiz. Nilüferleri görmeye gelen turist sayımız da ciddi artış oldu. Tabi gelen misafirleri ağırlamak için yeterli alt yapı ve donatıya sahip değiliz. En basit örnekle tuvalet ihtiyacını karşılamak için Beydilli’de bir taşınmaz taşınmazın satın alınması için meclis kararı aldık ve satın aldık. Kara yolu ile gölün arasındaki bulunan taşınmazın amacı mahalleliyi rahatsız etmeden doğrudan ulaşımı sağlamak. Orada park ve bahçe çalışmaları yaptık. Güney Ege Kalkınma Ajansına proje sunduk. Önümüzdeki günlerde onay alırsak kara yolu ile gölümüzün arasındaki bölgede mesire alanını Çivril’e kazandıracağız. Öncesinde Beydilli’de kara yolu kenarına bir lavanta bahçesi oluşturduk. Bunlar Çivril’de ilkler. Çivril Belediyesi gölün kenarından bir tarla satın almış ve ilk defa lavanta bahçesi oluşturmuşuz. Orman Genel Müdürlüğü’nden mesire alanı sözü aldık. O bölgede yapılacak olan kır lokantası, konaklama tesisleri bungalov evler ile birlikte bir tarafta lavanta bahçemiz, aşağısında nilüfer parkımız, göldeki nilüfer çiçeklerimiz ve bir yanda Akdağ ile o bölge bir cazibe merkezi haline gelecek. Biz on binlerce kişiyi o bölge de ağırlayacağız. Önümüzdeki yıllarda ilk kez nilüfer şenliklerini gerçekleştirmek istiyoruz. Bu da ilkler arasındadır. 2019 yılı içerisinde de 1. Yörük şenliklerini gerçekleştirmiştik. ”şeklinde konuştu.

“GÜRPINAR’A PAZAR YERİ YAPACAĞIZ”

Gürpınar Mahallesi’ne bir pazar yeri inşaatı yapacaklarını söyleyen Vural; “Çivril’de biz yaptığımız çalışmalarla bundan sonraki çalışmalarımızın işaretlerini verdik. Hepsini de aşama aşama gerçekleştireceğiz. Bunlar daha başlangıç kısımları. Geldiğimizde çöp konteynırı yoktu. Çevre ve şehircilik bakanlığımızın da desteği ile 600, 700 arasında çöp konteynırı aldık. Mahallerimizin büyük bir kısmına dağıttık ama hala yetersiz. İki tane çöp toplama aracını ilçemize kazandırdık. Bunlar hakikaten görünmeyen ama büyük bütçeli yatırımlar. Gürpınar mahallemizde bulunan atıl bir mekanı kafeye dönüştürdük. Yine orada pazar yeri yapacağız ama yerin bize ait olması lazım. Şimdiye kadar tapu sorunu çözülmemiş. Bu sorunu çözmek için arkadaşlarımız çalışmalara başladılar meclisten tekrar bir karar alarak oradaki taşınmazların bize devri için çalışma başlattık. O tamamlanınca bir pazar yeri kazandıracağız. Çivril’deki bütün mahallelerin taşınmazların tekrar taramasını gerçekleştirdik. Belediye emlak servisinde geçmiş yıllarda böyle bir çalışma yapılmamış. Belediyemizin bütün mülklerini tek tek arkadaşlarımız dolaşıyor. Hangi mülk kim tarafından kullanılıyor, kiracısı kim bunların hepsini tek tek tespit edeceğiz. Ve sonra dosyalarını oluşturup takibini daha kolay yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“MAHALLE HALKININ İSTEĞİNİ DİKKATE ALDIK VE YÜRÜYÜŞ YOLU YAPTIK”

Hiçbir yeri satmadıklarını ve aksine taşınmaz satın aldıklarını öne süren Vural; “Çivril belediyesi olarak Kıralan Mahallesi’nde bir taşınmaz satın aldık. Henüz bir yerde sattığımız yok. Bu taşınmazı da kültür merkezi ve düğün salonu olarak kullanılacak. Yine Kıralanlı hemşerilerimiz mahallenin orasından geçe refüjü sürekli yürüyüş yolu olarak kullanıyorlardı. Ve o yolun yürüyüş yolu olması için talepte bulundular. Bizde mahalle halkının isteğini dikkate oraya parke taşı döşeyip yürüyüş yolu yaptık. Pazar yerini de ilerleyen günlerde genişleteceğiz. Kıralanlı gençlere yönelik halı sahayı hizmete açtık. Yaklaşık 2 buçuk milyon liralık futbol sahasını Kıralanlı hemşerilerimizin hizmetine sunmak için girişimlerde bulunduk. Spor Toto teşkilatı ile birlikte futbol sahası inşa ediyoruz. Kıralan’da 18. Madde uygulaması yapmamız gereken yerler var ama mahallede açılan davalar nedeniyle imar planı iptal edilmişti o nedenle bu çalışmalar aksadı. ”diye konuştu.

“ÖNÜMÜZDE GÜNLERDE ÇITAK’A FUTBOL SAHASINI HİZMETE SUNACAĞIZ”

Özdemirci ve Çıtak Mahallesi’nde yapılan çalışmaları anlatan başkan Vural; “Özdemirci Mahallesi’ne bir pazar yeri inşa edip hizmete sunduk. Kanalizasyon alt yapı nedeniyle yolları bozulmuştu. Büyükşehir belediyemiz ana yolda sıcak asfalt çalışmasını yaptı. Yayla ve merkez mahalledeki parke taşı döşeme işlemleri de Çivril belediyesi tarafından yapılmakta. Yahyallı mahallemizde pazar yeri ve düğün salonu inşaatını gerçekleştirdik. Çıtak mahallemizde küçük sanayi sitesi vardı. Çok kötü durumda idi. Sanayi esnafımızı çevre yolunun üzerinde bulunan sanayi dükkanlarına taşınmasını gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönem boşalan sanayi yerini de park mesire alanı yapıp hemşerilerimize sunacağız. Çıtak ve Kıralan arasında okul yolu sorunu vardı. Bu yolu parke taşı döşeme işlemleri şu an devam ediyor. Çıtak yeni sanayi çevre düzenlenmesi yaptık, futbol sahası alanını kaydırdık. Önümüzde günlerde inşallah hizmete sunacağız. Bunlar sadece Çıtak Kıralan ve Özdemirci’de yapmış olduğumuz çalışmalardan bazıları. ”dedi.

“ÇİVRİL’İMİZE BİR BELEDİYE HİZMET BİNASI KAZANDIRACAĞIZ”

Çivril’e Belediyesine hizmet binası kazandıracaklarını ifade eden Vural; “GEKA ile birlikte geçmiş dönemde yapılan demir yolundaki projeler var. Bunların bütün ödemeleri bizim dönemimizde gerçekleşti. GEKA yüzde 75’ini, yüzde 25’ini ise ilçe belediyemiz karşılıyor. Gereken ödemeleri yaparak projenin devam etmesini sağladık. İlerleyen günlerde de proje tamamlanınca hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Önümüzdeki dönem Çivril’imize bir belediye hizmet binası kazandırmış olacağız ”dedi.

“BÜTÜN TALEPLERİMİZİ AŞAMA AŞAMA YERİNE GETİRECEĞİZ”

Çivrilli hemşerilerin güvenini boşa çıkarmayacağını vurgulayan Vural sözlerini şöyle tamamladı: “Gümüşsu Mahallesi’nde bir düğün salonu ihtiyacı var. Orada düğün salonu olarak yapmayı planladığımız yerde tapu sorunu var. Bu sorunu çözmek için uğraşıyoruz. Çözünce bir kültür evi ve düğün salonu yapacağız. Irgıllı’da yol tamirat çalışmalarını yaptık. Irgıllı’ya bir fırın yaptık. Asfalt çalışmaları yaptık ama bunlar basında yer almayan çalışmalar. Irgıllı mahallemizde ve Çivril’deki okullarda boya badana işlemleri yaptık. Çivril’deki bütün okullara temas ettik boya ve tamiratlarını yaptık. Son olarak Çocuklar Gülsün Diye derneğinin yaptırmış olduğu okulun çevre düzenlemesi Çivril Belediyesi tarafından yapıldı. Emirhisar’da ise büyükşehir belediye tarafından parke taşı döşeme işlemleri yapıldı.

Projelerimiz arasında sayılmış olan katı atık bertaraf tesisini büyükşehir belediyesi yapacak. Yine büyükşehir elma kurutma tesisini hayata geçirecek. Lisanslı depo projeleri de büyükşehir belediyesinin projeleri arasındadır.

Çivril Belediyesi olarak bir kadın kooperatifi kurulmasına aracılık ettik. YEÇKA isimli kadın kooperatifi Işıklı ’da sirke üretimi yapıyor. Bunlar bir ilkti. Emirhisar’daki soğuk hava deposunu Emirhisar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kiraladı. Çivril’de üretimin artması için biz bütün çalışmalara destek olmaya çalışıyoruz.

Çivril’de mezbahane yapımı çalışmamız olacak.

İğdir mahallemizde Uşak yolu üzerinde organize sanayi için çalışmalar yapıyoruz. Onları da gerçekleştirdiğimiz de tarımsal sanayi artacak. Bunlar şimdi aklımıza gelenler. Yapmış olduklarımızı yine 2021 yılı faaliyet raporunda anlatacağız. Vaat etmiş olduğumuz projelerin önce plan ve proje aşaması sonra bütçe aşamasını yapıyoruz. Para olmadan da bunları gerçekleştiremeyeceğimiz için bu şekilde arkadaşların serzenişte bulunmalarını artık onların takdirine sunuyoruz. Çivrilli hemşerilerimiz bizlere güvendiler ve bizde bu güveni boşa çıkarmayacağız. Allah bizleri mahcup etmesin. Bütün taleplerimizi aşama aşama yerine getireceğiz.”