ÇİVRİL BELEDİYE MECLİSİNDE KURS PARASI TARTIŞMASI

Çivril Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumuna kurslar ücretli mi ücretsiz mi olmalı tartışması damga vurdu.

Toplantıda; Millet ittifakının sunmuş olduğu Çivril Belediyesi yaz sporu okulundaki kurslarının ücretsiz olmasıyla ilgili önerge oy çokluğu ile gündeme alınmadı.

Millet ittifakının her öğrencinin kurs başına 100 TL, ikinci branş için ise 75 TL ücret alınmasına ilişkin alınan karara itiraz etmesi üzerine Meclis Başkanı Av. Niyazi Vural, alınan bu ücretlerin alet, ekipman ve forma için alındığını belirterek bunun kurs bedeli olarak değil, katkı payı olduğu yani; dizlik, forma ve ekipmanlar için alındığı söylenildi.

Millet İttifakı Meclis Üyesi Elvan Çakmakçı; “Bir çocuk birden fazla kursa gitmek istese her kurs için 75 lira mı verecek? Bir ailede birden fazla çocuk var ve hepsi kursa gitmek istiyor. Aile her çocuk için mi 75 Lira ödeme yapacak” sorusunu yöneltti.

Başkan Vural; “Bir evden üç çocuğu kursa gelen aile varsa gelsin parasını ben veririm” şeklinde cavap verdi.

Millet İttifakı Meclis Üyesi Koray Eren’in “uzak mahallelerden gelecek çocuklar için servis imkânı sunulacak mı?” sorusuna Başkan Vural, O bölgede, mahallelerde talep çok olursa kursların o bölgede açılabileceği ancak servis imkânının mümkün olmadığı söylenildi.

Millet İttifakı Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı’nın, geçen yıl ne kadar forma geldiği ve bunların ne olduğu ile ilgili araştırma yapmasını öğütlemesi ve maddi durumu iyi olmayan, yetersiz olan ailelerinin çocuklarından katkı payının alınıp alınmayacağı ile ilgili olarak yönelttiği soruya Başkan Vural’ın verdiği yanıt çok ilginç oldu.

Başkan Niyazi Vural; 25 tane meclis üyesi olduğunu her meclis üyesinin üç tane çocuğa destek verebileceğini, böylelikle de bir katkı payı projesine imza atma teklifini sundu.

İlgili gündem maddesi için oluşturulan komisyon raporunun 15. maddesinde maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarından, gazi ve şehit ailelerinin çocuklarının başvurması dahilinde ücretsiz yararlanabileceğinin belirtildiğini ifade eden Başkan Vural, bu görevi dde Millet İttifakı Meclis Üyesi Tunay Yazıcı’nın yapabileceğini söyledi.

Millet İttifakı Meclis Üyesi Adem Güllü; “Evet doğru söylüyorsunuz. Biz aylık 10-15 bin TL maaş almadığımız için bu tür şeyleri finanse edebiliriz” dedi.

Mecliste görüşülen Çivril Elma ve Kültür Festivali ile ilgili gündem maddesine istinaden Festival Komisyonuna hiç bir muhalefet partilerinin çağırılmaması ve konun basına yansımış olmasına ilişkin yaptığı açıklamada Başkan Vural’ın sehven haber vermenin unutulduğunu söylemesi ve devam eden toplantılara millet ittifakının bir temsilci gönderebileceğini ifade etmesine Millet İttifakından tepki geldi.

Millet İttifakı Meclis Üyesi Adem Güllü; “Komiteler oluşturulurken kimlerin yer alması gerekliliği ile ilgili bir görevlendirme ya da çağrı yazılarınız olmuyor mu? Örneğin arkadaş ben sana telefon açmayı unutmuşum buyurun gelin der gibi, bunlar doğru şeyler değil. Yapılan çalışmaların resmi olarak yapılması daha iyi olur. Ciddi anlamda yapılacak çalışmalar bu festival olur başka bir şey olur resmi şekilde yapılırsa daha doğru olur. Yoksa ayaküstü falanca git toplantıya katıl, bu çok doğru bir şey değil. Bize uygun ya da bize yakışan bir davranış olarak da görmüyoruz. Ayrıca bizden istenilen katkıyı da ben şöyle yorumladım. Sadece parasal olarak siz değerlendirin. Kültürelmiş, sosyalmiş biz ayrıca yaparız der gibi bir hale gelmiş durumda. Dolayısıyla muhalefetin, bizi muhalefet olarak görüyorsunuz elbette yönetimin karşısındaki muhalefettir. Ama Muhalefetin de yapılacak iş ve işlemlerle ilgili gerek kültürel gerek sosyal alanlarda katkı sunacak çok değerli görüşleri de olabilir. Bunlara biraz değer vermenizi dileriz. Çivril sadece yönetenlerin ile değil muhalefettekilerle birlikte hepimizin Çivril’idir. Dolayısıyla hepimizin katkısı Çivril için gerekli olduğunu düşünüyorum.” dedi.