BEYCESULTANDA BULUNAN HİTİT MÜHÜRÜ BİLİM DÜNYASINI HEYECANLANDIRDI BEYCESULTANDA BULUNAN HİTİT MÜHÜRÜ BİLİM DÜNYASINI HEYECANLANDIRDI

Yeni dönemde üreten belediye oluşturacakları sözünü veren Belediye Başkanı Semih Dere ilk adımı attı. Çivril belediyesini yönetmek için gelmiş geçmiş tüm adayların seçim vaatleri arasında yer alan meyve kurutma ve paketleme tesisi Başkan Semih Dere ile hayata geçiyor.

Tarım kenti Çivril’de tarım ürünlerinin değerlendirilmesi adına önemli bir adım atan Çivril Belediye Başkanı Semih Dere Belediye Meyve Kurutma paketleme tesisi kurulması için çalışma başlattı. İlçenin Ömerli mahallesinde kurulacak olan tesis için Kooperatif kuruldu. Kurulan Kooperatifte CHP, AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri yer aldı. Yeniden Refah Partisi meclis üyeleri Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olmadıkları için üye olamadılar.

Bereketli toprakları ile Ege Bölgesinin tarım başkenti Çivril’de yenilikçi çalışmalar başlatan Çivril Belediyesi, ilçe ve bölgede yetişen meyve sebze ve tarım ürünlerine katma değer sağlamak ve pazar payını arttırmak için meyve kurutma, paketleme tesisi kuracak. Kurutma Tesisi ile ilgili çalışmalara başlayan Çivril Belediyesi yaptığı toplantı ile kurutma tesisini kuracak olan kooperatife arazi tahsis etti. Olağanüstü meclis toplantısı ile Ömerli mahallesinde bulunan arazinin tahsisinin onaylandığını belirten Başkan Semih Dere “söz verdiğimiz gibi üreten bir Çivril ve belediye olacağız. Bunun için ilk adımı attık” dedi.

Meclis Oy ve Fikir Birliği ile onay verdi

Kooperatifin kurulmasında Belediyenin meclis üyeleri ile iştirakçi olduğunu belirten Başkan Dere “Kooperatif kurulması fikrine mecliste bulunan tüm partiler onay verdi. Tüm meclis üyelerimiz kurutma tesisi ve kooperatifin kurulmasına destek verdi. Bu Çivril adına önemli ve güzel bir gelişme. Kurulacak tesis ve kooperatif bölgemizde istihdama katkı sağlayacağı gibi üretilen tarım ürünlerinin de katma değer ile satılması ve çiftçinin daha çok kazanç elde etmesine olanak sunacak. Çivril’de yetişen sebze ve meyveler Dünya pazarında yer alacak ihracat ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak” dedi.

Kurulacak olan kooperatif ve tesisi ile Çivril’in zengin tarımsal üretim potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirileceğini belirten Başkan Dere “Çivril’imizin sahip olduğu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için projelerimizi hayata geçirmek için çalışıyoruz. Bunun ilk adımını kooperatif kurarak attık. Bundan sonra farklı ve ihtiyaç duyulan alanlarda üretici ve Çivrillilerin yanında olmaya devam edeceğiz. Kurduğumuz kooperatif bünyesinde kurulacak tesisi ile bölgenin topraklarında yetişen ürünler ilk kez değerinde pazarlama imkânı bulacak. İlçemize ve üreticimize hayırlı olsun” dedi. 

Editör: SERAP SOFULU