Büyük bir yarış haline dönüşen muhtarlık seçiminin yankıları Serinhisar İlçesi Kocapınar Mahallesi’nde hala devam ediyor. Muhtarlık seçimini kazanmak için şu an ki mevcut muhtar Mutlu Solmaz’ın vatandaşlara türlü vaatlere bulunduğu iddia edildi. Kendisinin de emekli olduğu Honaz Orman Müdürlüğü’nde birçok vatandaşı işe alma vaadinin yanı sıra yakacak olarak kullanılmak üzere odun dağıtma konusu da ortaya atılan iddialar arasında. 

Oy Karşılığı Odun Dağıtma İddiası Şikâyete Dönüştü!

7 Mayıs 2024 tarihinde Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’ne gönderilen şikâyet dilekçesi büyük yankı uyandırdı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Serinhisar İlçesi Kocapınar Mahalle Muhtarlığı seçimi için muhtar adayı şimdi ki muhtar Mutlu Solmaz’ın oy karşılığı odun dağıttığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Bir vatandaşın gerekli mercilere sözlü olarak ilettiği şikâyet bu defa Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’ne yazılı olarak iletildi. İsimsiz gönderilen dilekçede ilginç bilgiler ve odunların saklandığı evin krokisinin yer alması dikkat çeken detaylar arasında oldu. İddia edilen bu konular şuan yargı yolunda. 

Odun2

AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

“Solmaz’ın Vaatleri Arasında Honaz Orman Şefliği’nde Garantili İş De Vardı” 

Vatandaşın şikâyet dilekçesinde Kocapınar Mahallesi muhtarlık seçimlerinde yaşanan diğer olaylara dair de iddialar yer aldı. Bunların içinde en çarpıcısı ise mahalle muhtarı Mutlu Solmaz’ın oğlu Hasan Solmaz’ın Kocapınar halkına çalıştığı yer olan Honaz Orman Şefliği’nde 28 bin TL maaş ile işe alım sözü vermesi oldu. Yapılan seçim çalışmaları esnasında mahalle kıraathanesinde Hasan Solmaz’ın bağırarak “orman bizim” demesi de dilekçede ilgi çeken diğer bir ayrıntıydı. Çeşitli suçlamaların ve ayrıntıların yer aldığı bu şikâyet dilekçesi 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Serinhisar ilçesinde yaşanan bu şaibeli olayların aydınlatılması ve konuyla ilgili suçluların cezalandırılması için büyük bir ehemmiyet taşımaktadır. Vatandaşlar da ilgili mercilerden konunun gidişatı ilgili bir açıklama beklemektedirler.

Dilekce