Denizli’de önemli kültürel etkinliklerin sahnelenmesine imza atan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi, içerisindeki düzenin karışıklığından dolayı ziyaretçilere zorlu anlar yaşatıyor. Cam kubbesi ile Türkiye'nin, kapasitesi ile Ege Bölgesi'nin en büyüğü olma özelliğini taşıyan kongre merkezinde, bir salonun iki ayrı girişi olması ama ziyaretçilerin tek kapıdan alınması ve kongre içerisindeki yönlendirme levhalarının yetersiz kalması, ziyaretçilere mağduriyet yaşatıyor.

Bulmaca Cozmeyi Bilmeyen Zeybekci Kongre Merkezini Kullanamiyor7

2 Ayrı Giriş, Tek Yerden Alış

Kongre merkezinde yer alan “Fatma Yıldız Salonu” isimli salonun hem alt, hem de üst katta giriş kapısının bulunması, ziyaretçilerde büyük bir kafa karışıklığı yaratıyor. Etkinliğe katılmak için alınan biletlerde salon adı olarak sadece “Fatma Yıldız Salonu” yazmasından dolayı ziyaretçiler, izlemek istediği etkinliğin girişinin alt kattaki kapıdan mı yoksa üst kattaki kapıdan mı olacağı konusunda bilinmezliğe düşüyor.

Bulmaca Cozmeyi Bilmeyen Zeybekci Kongre Merkezini Kullanamiyor

Hatta salonun üst katındaki girişinden haberi olmayan ziyaretçiler, izleyecekleri etkinliğin girişinin üst kattaki kapıdan yapılacak olmasına rağmen giriş katındaki giriş kapısının önünde çaresizce beklemek durumunda kalıyor. Etkinliğini kaçırmamak için, durumu fark eden bir vatandaşın uyarmasına muhtaç kalan ziyaretçiler, böyle bir şansa sahip olamaz ise etkinliğini kaçırma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

Bulmaca Cozmeyi Bilmeyen Zeybekci Kongre Merkezini Kullanamiyor2

“Labirent Gibi”

Kongre merkezinin iç karışıklığı, salon giriş kapısı muammasıyla da bitmiyor. Oldukça geniş bir alana sahip olan merkezde, ziyaretçileri yönlendirecek levhalar epey yetersiz kalıyor.

Bulmaca Cozmeyi Bilmeyen Zeybekci Kongre Merkezini Kullanamiyor1

Ziyaretçilerin kolaylıkla erişebileceği görüş açılarında yönlendirme levhalarının olmayışı, kişileri, yorucu bir arayışa sürüklüyor. Merkez içerisinde aramak istediği yeri aceleyle arayan bir vatandaş, “Labirent gibi” ifadesinde bulunurken, çaresiz bir şekilde “çıkış” levhası arayan başka bir vatandaş ise bu labirent içerisinde çıkış yolunu bulmaya çalışmakla zamanını harcamak zorunda kalıyor.   

KANDİLLER BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE FIRSAT OLMALI KANDİLLER BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE FIRSAT OLMALI

Bulmaca Cozmeyi Bilmeyen Zeybekci Kongre Merkezini Kullanamiyor3Bulmaca Cozmeyi Bilmeyen Zeybekci Kongre Merkezini Kullanamiyor5