Sırtında, el arabasında taşıdığı ya da bir hayvana yüklediği ufak tefek tuhafiye eşyasını, incik boncuğu köy köy, mahalle mahalle dolaşarak satan gezici esnaf olarak tabir edilen çerçiler, günümüzde mağazalaşarak var olmaya devam ediyor.

Cerci Mahallenize Geldi Hanim3

DENİZLİ’DE ORMANDA KALP KRİZİ GEÇİREN YAŞLI ADAM ÖLDÜ DENİZLİ’DE ORMANDA KALP KRİZİ GEÇİREN YAŞLI ADAM ÖLDÜ

İnsanlar Eşyanın Ayağına Gidiyor!

Aynadan cımbıza, boncuktan oyuncağa, astardan kumaşa kısacası iğneden ipliğe her türlü nesneyi eşek ya da atla köy köy, mahalle mahalle gezip dolaşarak satan seyyar satıcı çerçiler unutulmaya yüz tuttu. Zamanının en önemli esnaflarından olan çerçiler günümüzde şekil değiştirerek var olmaya çalışıyorlar. Yalnız arada bir fark var. Bu değişimde eşyalar değil insanlar eşyanın ayağına gidiyor.  

Cerci Mahallenize Geldi Hanim2

Çerçiler “ Milyoncu” Oldu

Beş, on yıl önceye kadar halk arasında “milyoncu “olarak bilinen alışveriş mağazaları (avm) şu aralar çok popüler. Hemen hemen her mahallede, ilçede şubeleri var. Bu mağazalar yüzlerce ürünü bünyelerinde barındırmalarıyla meşhur. Eskilerin çerçisi günümüz milyoncuları, farklı ürün yelpazeleri ve yüzlerce ürün çeşitliğiyle müşterilerine alış veriş imkânı tanıyor.

Cerci Mahallenize Geldi Hanim1

“Kadınlar Saatlerce Mağazada Dolaşabiliyorlar”

Denizli’de uzun yıllardır zücaciye mağazası işleten daha sonraları konsept değişikliği yaparak dükkanını milyoncuya çeviren Bilal Ünver “ satışlarımızdan çok memnunuz. Müşterilerimizin yüzde 80 kadın ağırlıklı. Kadınlar mutfak, tekstil gibi sektörlerde her aradıklarını burada bulabildikleri için saatlerce mağazamızda dolaşan kadınlar olabiliyor. Erkek müşterilerimiz ne alacaklarsa alıp çıkıp gidiyorlar. Ama kadın müşterilerimiz alacaklarına burada görünce karar veriyorlar. Bu bizim için olumsuz bir durum değil aksine satışımıza olumlu ivme kazandırıyor .”dedi.