ÇEVAK EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ
Çivrilliler Eğitim Vakfı (ÇEVAK) düzenlediği gecede iş insanlarına plaket vererek teşekkür etti.
Çivrilli bağışçıların destekleri ile öğrencilere burs veren ÇEVAK 28 Kasım Pazar günü düzenlediği gecede destekçileri ile bir araya geldi. Eğitim gönüllüsü iş insanlarına teşekkür plaketi verilen geceye Çivril Kaymakamı Turan Soğukoluk, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Çivril Emniyet Müdürü Asım Kayacı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Musa Çırak, daire amirleri ve eğitim gönüllüsü hayırsever iş insanları katıldı.
“ARADIĞIMIZ HERKES BİZİ GERİ ÇEVİRMEDİ”
Gecede bir konuşma yapan ÇEVAK Mütevelli Heyeti Başkanı Opr.Dr. Hüseyin Güngören; “Bundan 15 gün önce sayın mütevelli heyeti başkanı Alaaddin Kameroğlu ile oturduk. Çivril’de irtibatımız biraz zayıf gibi ne yapalım diye oturup konuştuk. Telefonlarına ulaşabileceğimiz hemşerilerimizi arayalım. İki gün boyunca gece saatler 23’e kadar ulaşmaya çalıştık ve Allah razı olsun hiçbir kişi bizi geri çevirmedi. Talep ettiklerimizi hoşgörü ile karşılandık ve gerçekten çok onurlandık ve duygulandık. ÇEVAK İstanbul’da da Çivrillilerin konuşması ve kaynaşmasını sağlayan bir vakıftır. Bu nedenledir ki 1984 yılında Çivril’den çıkmış İstanbul’da üs kurmuş belirli bir seviyeye gelmiş iş adamlarından başta daha önceki mütevelli heyeti başkanı rahmetli Kadir Kameroğlu, İsmail Özcan, Ziya Çizmeci’ye rahmet diliyor hayatta olan Atasay Kamer, Osman Kamer gibi değerli büyüklerimize bu vakfı kurduklarından dolayı şükran duygularımı sunuyorum ”dedi.
“ÇEVAK GÖNÜLLÜLER SAYENDE AYAKTA DURUYOR”
ÇEVAK hakkında bilgilendirme yapan ÇEVAK Mütevelli Heyeti Başkanı Opr.Dr. Hüseyin Güngören sözlerine şöyle devam etti: “ÇEVAK kurulduğu günden bu yana aralıksız bir burs veren kurumdur. Yüzlerce, doktor, avukat, hâkim, savcı gibi meslek sahibi olan hemşerilerimiz ekonomik gücü yerinde olmayan öğrencilerimize burs desteği vermektedir. Bu sene de yine siz değerli hemşerilerimizin katkılarıyla 170 öğrencimize ayda 300 TL olmak üzere burs veriyoruz. Bunun yanında 2005 yılında TOKİ evlerinin karşısında 15 bine yakın fidan dikip ormanlar oluşturduk. Ceza evine güneş ısıtma sistemi kurdurduk ve kütüphanesine destek olduk. Onun dışında 2012 yılında 3 ay 20 gün gibi bir sürede ÇEVAK anaokulunu açıp devletimize teslim ettik. Öğrencilerimizin iyi ve temiz bir ortamda eğitim almalarını sağladık. Bütün bunları siz değerli hemşerilerimiz ve İstanbul’daki hemşerilerimizin katkılarıyla yapıyoruz. Bizim vakfımızın sosyal ve güler yüzünü gösteren kadınlar kolumuz var. Kadınlar kolumuz tiyatro organizasyonları yapar. Şehir içi geziler yapar. Pandemiden önce her yıl yurt içi ve yurt dışı geziler yapıyoruz. Gezilerden iki kişinin parası vakfımıza geliyor ve bizde öğrencilerimize burs olarak veriyoruz. Vakfımız bu şekilde ayakta durmaktadır. İstanbul’da hemen hemen her Salı toplanıyor tarhana çorbası içeriz. Biz vakfımızı ayakta tutmaya çalışıyoruz. Çivril’den üniversite kazanan Çivrilli çocuklarımıza burs veriyoruz. Bize katkıda bulunan tüm herkese şükranlarımı sunuyorum.”
Çivril Kaymakamı Turan Soğukoluk ve Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural konuşma yaptı.
“DENİZLİ’DE 2 ÜSTÜN HİZMET MADALYASI OLAN TEK KİŞİ KADİR KAMEROĞLU’DUR”
Kadir Kameroğlu’nun toplumun ihtiyacı olan her konuda elini taşın altına koyduğunun altını çizen Araştırmacı yazar Münir Sayhan; “Sayın Kadir Kameroğlu ÇEVAK fikrini ortaya çıkması ve vakfa dönüşmesi konusunda ilk çoban ateşini yakan kişilerden olduğunu biliyorum. Kadir amca denildiğinde okul tabelalarına baktığımızda eğitim gönüllüsü ve aktif bir eğitimci olduğunu kendisinin zamanında okuyamadığını ve onun açığını da okullar yaptırarak kapatmaya çalıştığını biliyoruz. Bu yüzden Kadir amcamıza ait olan bir söz vardır. Çivril’e okumak için gidilir. Bu sözün arkasını doldurduğunu görüyoruz. ÇEVAK’ın kurulmasına öncülük etti. Binlerce öğrencinin eğitimine katkı için burs verilmesini sağladı. Çivril için sabahçı-öğlenci uygulaması yıllar önce tedavülden kalkmıştı. Bunun için de çok uğraşmıştı. Yıllar önce Çivril’in yerel televizyonu olan ÇRT’de yapılan bir canlı yayında yardım kampanyası düzenlemişti. Çivril Devlet Hastanesi ek binasının yapımı için düzenlenen bu kampanya ülkemiz genelinde bir ilkti. Onun adeta vasiyeti kabul edilebilecek beklentileri de vardı, Çivril’den, Çivrilli’den. Sağlık derdi, hastanelerdi. Hastanemiz bir bölge hastanesi gibi olsun, doktor eksikliğimiz olmasın derdi. Hamamın olmayışını Çivril’in bir ayıbı olarak görüyordu. Bunun acilen yapılmasını yazılarında defalarca tekrar etmişti. İlçenin diğer varlıklı kişilerinin de elini cebine atmasını isterdi. Her varlıklı kişinin ÇEVAK bünyesinde bir öğrenci okutmasını isterdi. Şimdi, ”Rahmetli sağ olsaydı da görseydi” diyebileceğimiz bir hastanemiz var. İstanbul’da yaşayan iş insanlarımız dışında ÇEVAK’a katkı koyan, öğrenci okutan, şu anda da aramızda bulunan iş insanlarımız var. Bu yapılanların manevi anlamda Kadir Amcamızı mutlu kıldığını düşünüyorum. Memleketine hizmet etmeyi yaşam felsefesi olarak gören değerli Kadir Kameroğlu, hizmetleri karşılığında15 Ekim 2002 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından, 10 Temmuz 2008 tarihinde ise TBMM Başkanlığı tarafından iki kez “Devlet Üstün Hizmet Madalyası” ile onurlandırılmıştır. Bildiğim kadarıyla Denizli’de 2 üstün hizmet madalyası olan tek kişidir. İş hayatına atıldığı günden bu yana yaşadığı topraklara 9 okul,2 Cami, 1 Sağlık ocağı ve bir Rehabilitasyon Merkezi kazandıran Sayın Kameroğlu 30 Kasım 2016 tarihinde Çarşamba günü hayata gözlerini yummuştur. Güz yağmurlarıyla aramızdan ayrılan Kameroğlu yaptıklarıyla, idealleriyle yaşamaya devam edecektir. Mekânın cennet olsun, ışıklar içinde uyu Sevgili Kadir Amca. Ruhun şad olsun”şeklinde konuştu.
Gece hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.