Ataş, hem ilçede hem de ülke genelinde yaşanan bu sorunların AK Parti hükümetinin eğitim politikalarındaki yetersizliklerin bir sonucu olduğunu belirterek, sert eleştiriler yöneltti.

Yukarı mahalle esnafı geleneksel hayır yemeğini bu yılda yaptı Yukarı mahalle esnafı geleneksel hayır yemeğini bu yılda yaptı

“22 Senelik AKP İktidarının Prangaları Geleceğimizi Tehdit Ediyor”

Ataş, açıklamasında AK Parti'nin 22 yıllık iktidarı boyunca eğitim sistemine verdiği zararları vurguladı. Gençlerin ve ebeveynlerin sürekli yeni sorunlarla karşı karşıya bırakıldığını ifade eden Ataş, “22 senelik AKP iktidarında dünümüz ve bugünümüze vurulan prangalar herkesin malumu. Ancak ne acıdır ki her fırsatta geleceğimiz olarak adlandırdığımız gençlerimize vurulan prangalar, bir milletin kaderiyle oynuyor. Her geçen gün gençlerimiz ve onları bu ülkeye faydalı birer birey olarak yetiştirmek isteyen ebeveynleri yeni birer garabetle uğraşmak zorunda bırakılıyor.” dedi.

“Ek Kaynak Kitaplar Ebeveynlere Yük Oluyor”

Ataş, özellikle ek kaynak kitaplar konusuna dikkat çekerek, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ders kitaplarının yetersiz bulunduğunu ve bu durumun velileri ek kaynak kitaplar almaya mecbur bıraktığını belirtti.
Ataş, “Her konuda yetersiz, sadece adı Milli olan Eğitim Bakanlığı’nın öğrencilerimize ücretsiz olarak verdiği ders kitaplarını, yine bakanlığın kendi öğretmenlerince yetersiz bulunması nedeniyle öğrenciler ve veliler ‘ek kaynak kitap’ almaya zorunlu olmasalar da mecbur bırakılıyorlar. Ucuz ekmek için kuyrukta bekleyen vatandaşlarımızı, onların en hassas noktaları olan çocuklarının gelecekleri konusunda bu kaynaklar ve yayınevlerinin insafına bırakan yine AKP hükümetinden başkası değil.” Dedi.

Okul önlerinde kamyonetlerde satılan bu kitapların, denetime tabi olmadığını belirten Ataş,
“Okulların önlerine yanaşan kamyonetlerin kasalarında umut arayan vatandaşın alın teri, basiretsiz yönetimin kurbanı olarak sermayenin kasasına giriyor. Ve bu konuda bakanlık adeta üç maymunu oynuyor. Yalandan çıkarılan kararlara, en başta kendi personeli uymuyor ve neticesinde bir jenerasyonun geleceğini, öğrencileri müşteri olarak gören tüccarların insafına bırakıyor. Denetime tabi olmayan bu kitaplarla çocuklarımızın zihinlerine neler sokulduğu konusu ise meçhul.” Şeklinde konuştu.

“Okullardaki Hijyen Sorunu Vicdanları Sızlatıyor”

Bedri Ataş’ın bir diğer önemli eleştirisi, okullardaki hijyen yetersizliği üzerine oldu. Ataş, okulların temizlik personeli ve malzemeden yoksun bırakıldığını belirterek, öğrencilerin sağlıksız koşullarda eğitim aldığını söyledi.
Ataş, “Bir diğer gündem, yine hem ilçemiz hem de ülke genelinde yaşanan okullardaki hijyen problemi. Gözümüz gibi baktığımız evlatlarımızı gönderdiğimiz okullarda mikrop yuvası lavabolarda, pislik içerisindeki koridorlarda sosyalleştirip, su ve sabun görmemiş sıralarda kalem tutturuyorlar ve bunları yaparken utanç duyguları bir an olsun vicdanlarını sızlatmıyor. Temizlik personeli ve temizlik malzemesi olmayan binalarda gençlerimizi kendi başlarına bırakan bu körleşmiş iktidar sahipleri adına gür bir sesle utanıyoruz!”

“Öğrenciler Ölüm ve Sıtma Arasında Seçime Zorlanıyor”

Açıklamasının sonunda, AK Parti iktidarının öğrenciler ve velileri arasında yaptığı tercihlerde beceriksizliğini bir kez daha gösterdiğini belirten Ataş, “Öğrencilerimiz ve veliler ölüm ve sıtma arasında bir seçim yapmaya mecbur bırakılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu garabetlere her zamankinden daha güçlü bir sesle haykırıyoruz ki, beceriksizliğinizle hatırlanacak bu iktidarın sonu hiç olmadığı kadar yakın!” ifadelerini kullandı. 

Muhabir: NİHAT KAPLAN