Son günlerde yaşan kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve önlem alınmasını isteyen Çivril Belediyesi CHP’li Meclis üyeleri Ekim ayı meclis toplantısına siyah kıyafet ile katıldı. Çivril Belediye Başkanı Semih Dere kadınların huzur ve güven içinde yaşamaları için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini belirterek “Geçtiğimiz günlerde vahşice katledilen Ayşenur Halil, İkbal Uzuner ve tüm şiddet mağdurlarının yasını paylaşmak, mücadele eden kadınlarımızın yanında olduğumuzu göstermek ve kadın cinayetlerine tepkimizi dile getirmek için meclis üyelerimiz ve mesai arkadaşlarımızla birlikte siyah giyindik. Adalet gecikmemeli, kimsenin yaşam hakkı elinden alınmamalıdır” dedi.

Ekim ayı meclis toplantısında kadına yönelik şiddete tepki gösteren CHP Grup Başkan vekili Kamile Cengiz de bir konuşma yaparak CHP olarak kadın cinayetlerine karşı birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Grup Başkanvekili Cengiz konuşmasında “Bu gün CHP meclis üyeleri olarak siyah giyinmenin amacı kadın ve çocuk ölümlerine duyarlılığımızı göstermek amacıyladır.

BAŞKAN YARDIMCISI KILINÇ "ÇİVRİL’İ İLERİYE TAŞIMAK BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ" BAŞKAN YARDIMCISI KILINÇ "ÇİVRİL’İ İLERİYE TAŞIMAK BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ"

Hepimizi bildiği üzere son zamanlarda kadına şiddet kadına taciz ve kadın ölümleri ülkemizde oldukça arttı. Sadece kadın değil çocuk istismar ve ölümleri ona keza Narin kızımız, Sıla bebeğimiz, İstanbul'da iki genç Kızımız feci şekilde katledildiler. Genç kızların katili uyuşturucu bağımlısı bir psikopat ve defalarca Suçlardan adliyeye gidip serbest bırakılmış. İstanbul’da gece işten çıkan kızımız iki kişinin tacizine uğramış ve vatandaşlar tarafından son anda kurtarılmış. Bir kadınların ve çocukların hiç bir can güvenliğimiz yok. Biz eskiden gece geç saatlere kadar sokaklarda oynayan ve kadın kadına oturan kişilerdik. Çocuklarımızı Servis arabası olmadan okullara gönderemiyoruz, kimseye emanet edemiyoruz artık bunlara bir dur demeliyiz hepimiz silkinip kendimize çeki düzen vermeliyiz. suç işleyenler lütfen tutuklanıp hapse atılsınlar. Artık Adalet istiyoruz kız öldü diyorum, tek başına dışarıdaymış, kız öldü diyorum, nasıl giyinmiş diyor, kız öldü diyorum, soyu, sopu, dini, ırkı neymiş diyor. Yahu kız diyorum öldü. Umutları, hayalleri, geleceği öldü, annesi öldü, babası öldü maalesef insanlık öldü” dedi.

Editör: Bülent Çakır