CHP İLÇE YÖNETİMİ PARTİLERİNİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI CHP İLÇE YÖNETİMİ PARTİLERİNİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Geçtiğimiz günlerde Denizli’nin Çivril İlçesinde bazı kamu kurum ve kuruluşlarda görev değişiklikleri yapıldı. Yapılan değişikliklere tepki gösteren CHP İlçe Başkanı Bedri Ataş, Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Kocakaplan’ın da görevinin sona erdirilmesi ile ilgili sert eleştirilerde bulundu.  

İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaparken görevlendirilmesi sonlandırılan Ziya Kocakaplan’ın büyük bir haksızlığa uğradığını belirten CHP İlçe Başkanı Bedri Ataş “Yerel seçim hezimetin, kabullenemeyen AKP cadı avına çıktı. Önüne kim gelirse görevden alıyor. Adalet ve hakkaniyet sahibi vicdan sahibi herkes bu kıyıma dur demeli. Seçim sonuçları üzerinden hiç kimsenin cezalandırılmasına göz yumamayız” dedi.  

“Çivril’de Son Bir Haftada 10 Kamu Çalışanının Görev Yerleri Değiştirildi” 

Çivril’de bazı kamu kurumlarında teamül ve yasaya aykırı görev değişiklikleri yapıldığına söyleyen CHP İlçe Başkanı Bedri Ataş “Seçimin acısını yeni yeni üzerinden atan AKP, kaybetmenin acısını bürokrat ve kamuda çalışan emekçilerden çıkarmaya başladı.  Son bir haftada Çivril’de en az 10 kamu çalışanı farklı gerekçeler ile görev yerleri değiştirildi bazıları tabiri caizse sürgün edildi. Son olarak geçen yıl İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirilen Ziya Kocakaplan görevinden el çektirildi. Gerekçesi nedir? Kimler buna izin vermiştir? Ziya Kocakaplan’a neyin bedeli ödetilmeye çalışılıyor? Eğitim Bir Sen Denizli Şubesi’nin ve şube başkanının bu görev değişikliğinde rolü nedir? Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirilen kişi, kimin referansı ile Çivril’e gönderilmiştir? Bunlar cevap bekleyen sorular” şeklinde konuştu.  

“Seçim Üzerinden Çivril Cezalandırıldı” 

Seçim üzerinden Çivril’in cezalandırıldığını belirten CHP İlçe Başkanı Bedri Ataş “AKP her zaman yaptığı gibi faturayı başkasına keserek işin içinden çıkmaya çalışıyor. Kendi içinde faturayı kesecek birilerini arayan bu zihniyet seçim sonuçları üzerinden Çivril’e ceza veriyor. Kamu kurumlarında yapılan kanunsuz görev değişiklikleri, personelin başka ilçelere gönderilmesi, insanlık dışı bir uygulamadır. CHP olarak baskı ve mobbing gören tüm kamu personelinin yanında durmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.  

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli