CHP Çivril İlçe Örgütü Kadın Kolları yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla eylem yaptı. Parti binasında başlayan eylem için Cumhuriyet meydanına yürüyen CHP’li kadınlar meydanda basın açıklaması yaptı. Çok sayıda öğrenci ve kadının destek verdiği eylem kadınların şiddeti protesto etmek için düdük çalması ile sona erdi.

Chp Çivril Eylem Kadına Şiddet (2)

Cumhuriyet meydanında düzenlenen eylemde grup adına bir açıklama yapan CHP kadın Kolları üyesi Hatice Altıntaş çocuk ve kadına yönelik şiddet ve saldırıların son bulmasını diledi. Altıntaş açıklamasında “Güpegündüz taciz edilen kadınlar, ceza almayacağını bilen sapıklar, onları salmaktan utanmayanlar, uyuşturucu bağımlısı katiller, canice öldürülen başka kadınlar… hepsi bir anda oldu bu ülkede oldu.

2019’da Emine Bulut katledilirken ben ölmek istemiyorum diye feryat etti. Yanında küçücük kızı anne diye ağladı. Bugün 2024 yılında İkbal Uzuner katledildikten sonra annesi 19 yaşındaki kızı için feryat etti.  Zaman geçti acı geçmedi, yaşananlar değişmedi. Yine biz katlediliyoruz.

2024’ün ilk 9 ayında 295 kadın erkek şiddetine kurban gitti. Ocak ayında 31, Şubat’ta 36, Mart’ta 25, Nisan’da 32, Mayıs’ta 40, Haziran’da 41, Eylül’de 34 kadın… Ayşegüller, İkballer ne ilkti ne de son…

Ölümse en yakın bildiklerinden geldi. Kiminin eşi, kiminin babası, kiminin sevgilisi, kimini ise hiç bilmediği biri öldürdü.

AK PARTİ’DE SÜRPRİZ BAŞKAN ADAYI AK PARTİ’DE SÜRPRİZ BAŞKAN ADAYI

Kınayalım mı, şiddetle mi kınayalım? Yoksa lanetleyelim mi? Kader mi diyelim? Yetmiyor, bizler birer birer eksiliyoruz.

1 Temmuz 2021’de İstanbul sözleşmesinden çekilme kararı sonrası İstanbul sözleşmesinin ne kadar önemli olduğu verilerle görünür oldu.

Kadın cinayetlerinin bu kadar belirgin bir şekilde artmasına rağmen siyasi iktidar, kadınların kazanılmış haklarına dahi saldırdı. Biz kadınlar bu saldırıları tartışmaya açtırmayacağız, kanunların etkin bir şekilde uygulanması için mücadele edeceğiz.

Anayasada kadın, erkek eşittir yazılmış olsa da, en yakınımızdaki erkeklerden gelen bu şiddet toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklanmaktadır.

‘Şiddetin her türlüsü, insan hakkı ihlali ve suçtur…’

Hiçbir anne ‘Çok acı çekmiştir kızım, keşke kurşuna öldürülseydi’ diyecek kadar çaresiz kalmayı hak etmiyor.

Sıla bebek 2, Narin 8 yaşındaydı. Bizler bakmaya kıyamıyoruz; sizler nasıl kıydınız.

Bir an evvel caydırıcı yasaların çıkmasını ve önlemlerin alınmasını istiyoruz. Söz konusu olan kadın ve çocukların şiddetsiz bir hayat ve yaşam hakkıdır…” dedi.

Eylem basın açıklamasının ardından CHP’li kadınların şiddete dikkat çekmek amacıyla düdük çalması ile sona erdi.

Muhabir: Nihat Kaplan