Çivril Şehit Hilmi Öz Devlet Hastanesinde telefonlar çekmiyor. Hastaneyi kullanan vatandaşlar da, çalışanlar da bu durumdan rahatsız.

Hastane içerisinde telefonların çekmemesi iletişimde aksamalara ve gecikmelere neden oluyor.

Hasta yakınları iletişime geçmek için hasta yakınını bırakıp hastane dışına çıkmak zorunda kalıyorlar.

ÇİVRİL DEVLET HASTANESİNE BİONTECH AŞISI GELDİ

Denizli’de koronavirüse karşı toplumsal bağışıklığın oluşabilmesi için sürdürülen aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Sinovac aşı uygulaması tüm kamu hastanelerinde, aile hekimlerinde, özel ve Pamukkale Üniversitesi Hastanelerinde yapılabilirken, BioNTech aşı uygulaması yapılabilen hastane sayısı da 7’ye çıktı.

“ŞEBEKE ÇEKMESİ İÇİN PENCERE KENARINA GİDİYORLAR”

Çivril’e BioNTech aşısı geldi. Çivril’de aşı sırası gelen vatandaşlar hastaneye aşı olmaya gidiyor. Ancak aşı vurulması için Sağlık Bakanlığına aşı olacak kişinin telefonundan mesaj gönderilmesi gerekiyor. Fakat hastanede şebeke sorunu yaşandığı hem aşı olacaklar hem de hemşireler sıkıntı yaşıyor. Hemşireler ve vatandaşlar şebekenin çekmesi için pencere kenarına gidiyorlar ve orada mesaj gönderiyorlar.

“İLETİŞİM ÇAĞINDA İLETŞİMSİZ KALIYORUZ”

Çivril Devlet Hastanesinin bu duruma çözüm bulması gerektiğini söyleyen vatandaşlar; “Hastane de refakatçi olan hasta yakınları, çalışanlar iletişim ile ilgili büyük sorun yaşadıklarını dile getirerek telefonumuz çekmiyor. Konuşmak veya birilerine ulaşmak için hastane dışına çıkıyoruz. Aslında baz istasyonlarının bir an önce yapılmasını gerekiyor. 4.5 G teknolojisinin konuşulduğu bu dönemde hastanede telefon şebekesinin çekmemesini konuşma abesle iştigaldir. İletişim çağında olmamıza rağmen maalesef Hastanede iletişimi sağlayamıyoruz. Aşı olmaya geliyoruz mesaj gönderilecek ama şebeke çekmiyor. Hemşireler, doktorlar canla başla çalışırken bir de şebeke sorunu yaşıyorlar. Zaten zorlu bir süreçten geçiyoruz ve oldukça sağlık çalışanları yoruluyor. Birde şebeke sorunu ile karşılaşmasınlar. Bu durumun çözülmesi ve hastane çalışanları başta olmak üzere hastaların ve hasta yakınlarının sağlıklı iletişim kurabilmeleri için bu soruna çözüm üretilmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdiler.