31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere girecek aday ve parti listeleri kesinleşti. Yapılan müracaatlara göre, Denizli’nin Çivril İlçesi’nde siyasi tarihinde ilk defa 14 parti ve bir bağımsız aday, Belediye Başkanlığı için yarışacak. Hangi aday, hangi partiden aday oldu? İşte tam liste..

İYİ PARTİ ÇİVRİL İLÇE BAŞKANI DEĞİŞTİ İYİ PARTİ ÇİVRİL İLÇE BAŞKANI DEĞİŞTİ

Denizli’nin Çivril İlçesi, Bağımsız Belediye Başkan adayı Kemal Aslan ile birlikte mevcut belediye başkanı Niyazi Vural Yeniden Refah Partisi, önceki dönem belediye başkanı Gürcan Güven AK Parti, önceki dönem Işıklı Belediye Başkanı İsmail Çorbacıoğlu İyi Parti, CHP Belediye Meclis üyesi Semih Dere ise CHP listelerinden belediye başkanı olmak için seçim yarışına girecek. Büyük Birlik Partisi Mehmet Akif As, Zafer Partisi Gökhan Karayol, Bağımsız Türkiye Partisi Muammer Erkan,  Saadet ve Gelecek Partisi Ramazan Çakan, Yeni Türkiye Partisi Mehmet İba, Hür Dava Partisi Mehmet Emin Aslan, Demokrat Parti Akif Horoz, Millet Partisi Mahmut Yurt, Demokrasi ve Atılım Partisi Recep Karabulut, Vatan Partisi Hüseyin Mercan ile birlikte 15 aday 31 Mart yerel seçimlerinde başkanlık için yarışacak.

Çivril Tarihinde Bir İlk, 15 Adayla Seçime Gidiyor

Bağımsız adayla birlikte 15 adayın başkanlık mücadelesi vereceği seçimlerde meclis üyesi olmak isteyen adaylar da ilçe seçim kuruluna müracaatlarını yaptı. CHP kesin listeler verilmeden meclis üyeliği listesinde değişikliğe giderken diğer partiler ilk verdikleri listeler ile seçime girecek.

Müracaatların sona ermesi ile Çivril siyasi tarihinde bir ilk yaşanmış oldu. 1876 yılında Belediye olan Çivril’de ilk defa bir seçim 14 parti adayı ile bir bağımsız belediye başkan adayının yarışına tanıklık etmiş olacak.

İlk defa çok sayıda adayın arasında seçim yapma olanağı yakalayan Çivril seçmeni, 31 Mart tarihini beklerken tercihini neye göre kullanacağı adayların son bir ayda göstereceği performans ile daha önceki görev dönemlerinde yaptıkları hizmetlere göre şekillenecek.