Çivril’de Çipli kimlik kartı alabilmek için nüfus müdürlüklerine gidemeyen hasta, yaşlı ve engelliler, “gezici kayıt terminali” uygulamasıyla başvurularını evden yapabiliyor.
12 Temmuz 2021’de Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce başlatılan “gezici kayıt terminali” uygulaması Çivril’de uygulanıyor.
Çivril’in İğdir Mahallesi’nde nüfus müdürlüğüne gidemeyen hasta, yaşlı ve engelliler için evde nüfus cüzdanı değiştiriliyor.
Nüfus Müdürlüğüne gidemeyen vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak amacıyla evlerde kimlik değişimi yapıldığını belirten iğdir Mahalle Muhtarı Sadettin Özel; “Tüm işlemler vatandaşlar evden çıkarmadan tamamlanıyor. Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce başlatılan gezici kayıt terminali uygulamasıyla sağlık sorunları olan vatandaşların evine gelen memurlar, biyometrik veriden parmak izine, imzalanan evraka kadar tüm işlemleri evlerde tamamlıyor. Başvurusu alınan yeni kimlik kartları ise, basımın ardından vatandaşlara posta yoluyla gönderiliyor. Hizmeti vatandaşımızın ayağına getirdik. Köyümüzün yaşlılarına evlerinde nüfus cüzdanlarını verdik. Başta nüfus müdürümüz Hüdai beye personelleri Ercan ve Mustafa beye çok teşekkür ederim ”dedi.