Cumhuriyet Meydanı’na çelenk sunulmasıyla başlayıp saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende gaziler ile protokol üyeleri bir araya geldi. Muharip Gaziler Derneği tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törende günü anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Muharip gaziler Derneği Çivril şube Başkanı Gazi Hasan Genç gaziliğin onur ve gurur veren bir makam olduğuna vurgu yaptı. Hasan Genç yaptığı konuşmada bağımsızlık ve özgürlük için verilen mücadeleninim kutsallığına değinerek “vatan için bayrak için canını verenlerden Allah razı olsun. Ülkemizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için canını ortaya koyan ve çatışan gazi olan tüm gazilerimize minnet duyuyoruz” dedi.

ÇİVRİL BELEDİYESİ ACİL ARSA ARIYOR ÇİVRİL BELEDİYESİ ACİL ARSA ARIYOR

Genç konuşmasında ; “vatan sevgisinden başka hiçbir sevgi bilmeyen ecdadımızın kazandığı 22 gün 22 gece süren Sakarya meydan muharebesinin hemen ardından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından Mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişini kutluyoruz. Üzerinde yaşadığımız kutsal vatanımız şehitlerimizin kanı ile sulanmış gazilerimizin canı pahasına verdikleri ulvi mücadele ile kazanılmıştır. Kurtuluş savaşında, Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyetinin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğruna vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis ve tüm malul gazilerin şeref günüdür. 19 Eylül gaziler günü bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür. Kahraman gaziler, gaziler gününüz kutlu olsun. Sizler en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan temsilcilerisiniz. Sizler şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit ve gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış gazi onurlanmış askerdir. Ülkemiz bugün dün olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanlarımızın yoğunlaşan tehdidi altındadır. Bilinmelidir ki Türk halkının azim ve kararı her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyetini sonsuz dek yaşatmaya muktedirdir. Şanlı tarihimizin zaferleri unutulmamalıdır. Zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer her zaman her yerde verilmelidir. Savaşlara ve bu savaşların gazilerine olan ilgisizlik şanlı tarihimizle olan bağı koparır. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman hatırlanmalıdır. Gaziler günü münasebetiyle tüm şehitlerimiz ile başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anar, yaşayan gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi.

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Muharip gaziler Derneği Çivril Şubesini ziyarete den protokol üyeleri gazi evinde gaziler ve şehit yakınları ile bir araya geldi.

Gazi evinde Muharip gaziler Derneği Çivril Şube Başkanı Hasan Genç’e çiçek takdim eden kaymakam Hasan Akbulut Gazilere olan minnettarlığı vurguladı. 19 Eylül 1921 tarihinde Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik ve Gazilik unvanları verilmesiyle bugünün Gaziler Günü olarak kabul edildiğini belirten Kaymakam Hasan Akbulut, “Tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunar, 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlarız. Ebediyete intikal eden şehit ve gazilerimize de yüce Allah’tan rahmet ve mağfiret dileriz. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

460718877 494994086763438 6393891169438497532 N

Gazi evindeki programın ardından gaziler ve Şehit aileleri onuruna Çivril Belediyesi tarafından öğle yemeği programı düzenlendi.

Gaziler günü programına, Kaymakam Hasan Akbulut, İl Garnizon komutanı Piyade Binbaşı Özgür Öcal, Belediye Başkanı Semih Dere, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Furkan Sünbül, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Ali Çolak, Emniyet Müdürü Asım Kayacı, Muharip gaziler Derneği Çivril Şube Başkanı Hasan genç, dernek üyesi gaziler ve şehit aileleri katıldı.

460718982 17940033062878841 7014751380195670650 N

Gaziler günü kutlama programı kapsamında Çivrilli gaziler ilçede eğitim veren okulları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet ve söyleşi gerçekleştirdi.

Editör: Bülent Çakır