Çivril İlçesi Haydan Mahallesinde bulunan bir markete yuva yapan Kırlangıçlar iş yerinin maskotu olurken müşterilerinde ilgi odağı haline geldi. İşyerine beş yıldır kırlangıçların yuva yaptığını belirten market sahibi Savaş Coşgun “Beş yıl önce ilk yuvayı yaptılar, sonra her yıl gelmeye başladılar. Şimdi üç yuva var” dedi.

KANDİLLER BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE FIRSAT OLMALI KANDİLLER BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE FIRSAT OLMALI

 Marketin havalandırma penceresinden girdiğini belirten market sahibi Savaş Coşgun “Market havalanması için açık bıraktığımız bir pencereden girdiklerini düşünüyorum. İlk yıl biraz tedirgin olduk. Müşterinin tepkisi nasıl olur diye düşündük ama müşteriler de hemen alıştı. Şimdi dört yuvamız var yuvalarda ortalama üç yavru var. Büyüyenler gidiyor. Kırlangıçlar bize biz onlara alıştık artık her sene bekliyor onların yuva yapacağı yerleri muhafaza ediyoruz” dedi.

Bu Yıl Üç Yuva Yaptılar

İlk geldiklerinde işyerinin içine iki kırlangıç girdi bir müddet uçtular sonra çıktılar. Yaklaşık 10 dakika sonra tekrar geldiler bu sefer işyerinin köşelerinde bulunan kolonlara kondular bir süre içeriyi gözlemlediler ve tekrar gittiler. Geri geldiklerinde ise hemen yuva yapmaya başladılar. 10 15 dakika içinde de yuvayı tamamladılar. O sene 2 yada üç yavru vardı. Ertesi sene havaların ısınmasıyla tekrar geldiler ve aynı yuvayı tamir ederek yerleştiler” dedi. Bu yıl üç yuva olduğunu belirten Coşgun “Bu yıl üç yuva yaptılar. Yavruları çıktı. Birinde 4, diğerlerinde üçer yavru var. Büyüyen yavrular yuvadan gitti. Tek yuva kaldı onda da 4 yavru var büyünce onlarda gider bizde gelecek yıl için yıllarını gözlemeye başlarız” dedi.

Müşterilerin kırlangıçlara alıştığını belirten Savaş Coşgun “Kırlangıç sesi beslenme zamanı o kadar çok oluyor ki biz tedirgin oluyorduk müşteriler tepki gösterir diye ama müşterilerde onların market içinde uçmasına seslerine cıvıltılarına çok alıştı. Kırlangıçlar bizim marketin birer bireyi oldu” dedi.

“Kırlangıçların Yavrularını Beslediği Zamanları Çocuklar Dört Gözle Bekliyor”

Market içindeki yuvada bulunan kuşların yavrularını beslediği zamanların çocuklar tarafından ilgi odağı olurken bazı çocuklar özellikle marketin içinde bekleyip kuşların yavrularını beslemesini izliyor.