Beş çocuk annesi Aygül Yurtseven, erkek mesleği olarak bilinen ağır vasıta şoförlüğünde erkeklere taş çıkartıyor. Hakan Taşımacılık firmasının kadrolu şoförü Aygül Yurtseven “Uzun yıllar kamyon sürdüm, altı ay önce tır ehliyeti alarak tır şoförü oldum” dedi.
Denizli’de eşi ile birlikte yaşarken eşinin vefatı üzerine kamyon şoförlüğüne başlayan Aygül Yurtseven, işleri büyüttü. Eşinin kullandığı kamyonu kullanarak başladığı meslekte, kendini geliştiren Yurtseven altı aydır tır kullandığını söyledi.
Çivril Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakan Uyanık’ın firması Hakan Taşımacılık’ta çalışmaya başlayan kadın tır şoförü Aygül Yurtseven, çocuklarına bakmak için çalışmaya devam edeceğini belirterek “Eşim kamyon şoförüydü. Vefat edince iş başa düştü. Ehliyetim vardı hemen kamyon ehliyeti eğitimi aldım ve 10 yıldan fazla süre 10 teker dediğimiz kamyon ve 40 ayak sürdüm. Sonra tır sürüş eğitimi alarak ehliyetimi yeniden yükselttim. Altı aydır da tır kullanıyorum” dedi.
Ülkenin Farklı Noktalarına Çekirdek Götürüyor
İş arama sürecinde Denizli’de bazı kurum ve şirketlerin kendisini Çivril’e yönlendirdiğini ifade den Yurtseven, “Kamyondan sonra tır şoförlüğü için iş ararken bana Çivril’de Hakan Taşımacılık’ın şoför aradığını söylediler. Bende Çivril’e geldim. Sağ olsun Hakan Başkanla konuştuk, beni deneme sürüşüne yolladı. Tırla bir tur attım, şartlarda anlaşınca çalışmaya başladım. Altı aydır tır kullanıyorum Çivril’den ülkenin birçok noktasına çekirdek götürüyorum” ifadelerini kullandı.
Çocukları Özlüyorum Ama Eve Ekmek Götürmek Gerekiyor
Şoförlükte en zor şeyin çocuklarından ayrı kalmak olduğunu belirten Aygül Yurtseven, “Beş çocuğum var, dördü okuyor. Anne olunca insan çocuğunu çok özlüyor ama birinin eve ekmek götürmesi gerek. Çocuklarımın eğitim hayatı aksamasın, kimseye muhtaç olmayalım diye hem onlar hem ben bu fedakarlığa katlanıyoruz. Onun dışında işimin bir zorluğu yok. Hakan Başkan da seferlerimi çocuklarımdan uzak kalmayayım diye daha planlı programlı ayarlıyor” dedi.
Yapamazsın Dediler Şimdi İmrenerek Bakıyorlar
Tır kullanmanın erkek işi olarak görüldüğünü belirten Yurtseven, “Mesleğe ilk başlarken bana ‘Sen yapamazsın!’ dediler. ‘Elli kilosun, kocaman kamyon ve tırı nasıl süreceksin?’ dediler ama şimdi herkes alıştı. Mesleğin ekmek kazanmanın erkeği kadını yok. Eğitimini aldıktan, sorumluluğunu bildikten ve işini iyi yaptıktan sonra herkes her işi yapabilir” dedi.