15 Temmuz 2016 yılında hain terör örgütü tarafından yapılan girişimin bertaraf edilmesinin ardından her yıl kutlanan Milli Birlik ve Dayanışma günü, Çivril’de Müftülük tarafından organize edilen etkinlikler ile kutlanacak.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 8. yıl dönümünde, Çivril’de düzenlenecek etkinlikler ile büyük bir coşku ve birliktelik içerisinde gerçekleştirilecek. Düzenlenen etkinliklerde Çivrilliler, her yıl olduğu gibi demokrasiye olan bağlılıklarını ve şehitlere olan saygılarını çeşitli etkinliklerle bir kez daha gösterecek.

15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma günü anma programı Çivril Şehitlik ziyareti ile başlayacak, Tortoğlu Camiinde öğle namazı öncesi Mevlid-i Şerif okunacak ve okunan Hatm-i Şeriflerin duası yapılacak. Tortoğlu Camiindeki programın ardından Cumhuriyet Meydanında15 Temmuz Fotoğraf sergisi açılacak. Sergide yer alan fotoğraflar, 15 Temmuz gecesinin unutulmaz anlarını bir kez daha hatırlatacak.

FENER ALAYI VE HALK KONSERİ İLE KUTLANDI FENER ALAYI VE HALK KONSERİ İLE KUTLANDI

Anma programının gündüz etkinlikleri fotoğraf sergisi ile sona ererken akşam programı Cumhuriyet meydanından saat 21.00’de başlayacak.

Cumhuriyet Meydanı’nda saat 21.00’den başlayacak olan etkinlikler Demokrasi nöbeti, saygı duruşu, istiklal marşının okunması ile başlayacak.  Program, Mehteran Konseri, Kur’an-ı Kerim tilaveti, şehitlere dua, ilahi dinletisi, şiir okunması ve 15 Temmuz ile ilgili sine vizyon gösterimi gibi çeşitli etkinliklerle sürecek.

Etkinlikte protokol konuşmalarının ardından saat 00.13’te tüm camilerde sela okunacak, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü tarafından dua edilecek.

Çivril’de Milli Birlik ve Dayanışma günü etkinlikleri kapsamında 14 Temmuz akşamından itibaren 15 Temmuz günü için tüm kamu kurum ve kuruluşları Türk bayraklarıyla donatılacak.  

Editör: Bülent Çakır