ÇİVRİL'İN 2. TARIM FUARI AÇILDI ÇİVRİL'İN 2. TARIM FUARI AÇILDI

Törene katılan muhtarlar, Atatürk anıtına çelenk bırakırken, Çivril Muhtarlar Derneği Başkanı Sadettin Özel günün anlamını belirten bir konuşma yaptı. 
19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlama programı Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören  Atatürk anıtına Çelenk bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden programda konuşma yapan Çivril muhtarlar derneği başkanı sadettin Özel muhtarların önemli ve kutsal bir görev yaptıklarına dikkat çekti. 
Dernek Başkanı ve İğdir Mahalle muhtarı özel konuşmasında “Sayın Kaymakam'ım, sayın belediye başkanım, sayın cumhuriyet başsavcım, sayın ilçe emniyet müdürüm, sayın ilçe jandarma bölük komutanım, kurumlarımızın değerli daire müdürleri, sevgili muhtar arkadaşlarım ve kıymetli misafirler hepiniz muhtarlar günü kutlamamıza hoş geldiniz.

Çivril Muhtarlar Günü Kutlaması (2)
Muhtarlık müessesesi ilk olarak 19 EKİM 1829 da kurulmuştur. Bundan böyle 19 Ekimler muhtarlar günü olarak kutlanacaktı. İlçemizde muhtarlar günü için başta sayın kaymakamımız, sayın belediye başkanımız ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim.
Kıymetli misafirler görev yaptığımız mahallelerimizde vatandaşlarımız her türlü ihtiyaçlarını gidermememizi beklemektedirler. Bizlerde vatandaşlarımızın derdini kendi derdimiz, sorunların ve sıkıntılarını kendi sorunumuz ve kendi sıkıntımız olarak görüp bu ihtiyaçlarını karşılamak için bütün daire amirlerinin kapılarını çalmaktayız. Daire amirlerimizin ve kolluk kuvvetlerinin mahallemizde ki bir sorun ve sıkıntı ile ilgili ilk aradıkları kişiler bizleriz.  Bizlerde bu görevi zevkle hevesle ve saygıyla yapmaktayız. Bu anlamda çok basitmiş gibi görünen işimiz oldukça ağır, zor ve sıkıntılıdır.

Çivril Muhtarlar Günü Kutlaması (3)
Kız istemeden boşanma ve ayrılmaya tarla sınırından çocuk kavgasına cenazesinden düğününe çobanından merasına kadar her zaman yanlarında bulunan muhtarlarımızdır. Mahalle sakinlerimizin bütün ihtiyaçlarını karşılamak yegâne görevimizdir. Tabi burada yüce Atatürk'ü yad etmeden geçemeyeceğim. Kadına seçme ve seçilme hakkını verdikten sonra Türkiye'de ilk kadın muhtarımız 1933 yılında aydının Çine ilçesinde Gül Esin adında bir muhtarımız seçilmiştir. Bugün tarihte ilk Çivril ilçemizde de iki kadın muhtarımız seçilmiştir. Kendilerine Çivril adına hoş geldin diyorum Çivril muhtarlar derneği başkanı olarak kendilerini kutluyorum bundan sonra da artmasını temenni ediyorum. Bu görevi canla başla yapan tüm muhtar arkadaşlarıma ve muhtar ağabeylerime sonsuz teşekkür eder bu anlamlı günde bizi yalnız bırakmayan misafirlerimize teşekkür ederim. Bütün muhtar arkadaşlarımın muhtarlar gününü kutlar saygılar sunarım” dedi.
Muhtarla Günü kutlama programının Cumhuriyet Meydanındaki bölümü konuşmaların ardından sona erdi. Muhtarlar günü, Çivril belediyesi tarafından muhtarlar onuruna verilen yemek ile devam etti. Belediye Camlı Kafe sosyal tesislerinde verilen yemekte Çivril’de uzun yıllar muhtar olarak görev yapan muhtarlara Kaymakam Hasan Akbulut, belediye Başkanı Semih dere ve Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Furkan Sünbül tarafından teşekkür plaketi verildi. Çivril Belediyesi tarafından muhtarlara ajanda hediye edilmesinin ardından program çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Çivril Muhtarlar Günü Başsavcı Abdullah Furkan Sünbül
Muhtarlar Günü dolayısıyla Çivril muhtarlar derneği tarafından hayatını kaybeden muhtarlar için Çivril Belediyesi önünde lokma döktürüldü. 
19 Ekim Muhtarla günü programlarına Kaymakam Hasan Akbulut, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Furkan Sünbül, Belediye Başkanı Semih Dere,  Emniyet Müdürü Asım Kayacı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Ali Çolak, mahalle muhtarları, belediye Meclis üyeleri CHP İlçe başkanı Bedri Ataş ve bazı kurum amirleri katıldı. 

Çivril Muhtarlar Günü Kutlaması (1)

Editör: SERAP SOFULU