Eğitim-Öğretimde Güvenli Taşımacılığın Önemi Vurgulandı

Tarihi eser ve çalıntı motosiklete müşteri ararken yakalandı Tarihi eser ve çalıntı motosiklete müşteri ararken yakalandı

2024-2025 eğitim-öğretim yılı çerçevesinde, Çivril’de taşımalı eğitimle okullara erişim sağlayan öğrenci servis şoförleri ve okul müdürlerine yönelik düzenlenen toplantıda, servis taşımacılığında güvenlik önlemlerinin önemi bir kez daha vurgulandı. Çivril İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen toplantıda, öğrenci güvenliğini en üst düzeyde tutmayı hedefleyen uyarılar ve talimatlar servis şoförleri ile paylaşıldı.

Whatsapp Image 2024 10 05 At 09.44.31

Toplantıda konuşan Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Mehmet Gök, öğrenci taşımacılığının eğitim sisteminde hayati bir öneme sahip olduğunu belirterek şoförlerin sorumluluğunun büyük olduğunu dile getirdi. Dr. Gök, "Eğitim-öğretim sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için siz şoförlerimize büyük bir görev düşüyor. Öğrencilerimizin güvenli ve sağlıklı bir şekilde okullarına ulaşması, bizim olduğu kadar sizlerin de en büyük sorumluluğu. Eğitimde taşımalı sistemin başarıyla yürütülmesinde, sizler en önemli paydaşlarımızsınız," dedi.

Güvenli Sürüş ve Dikkatli Taşımacılık Vurgusu

Toplantıda, servis şoförlerinin trafikte dikkat etmeleri gereken kurallar, hız limitleri, emniyet kemeri kullanımı ve öğrencilerin güvenli bir şekilde taşınması gibi önemli konular detaylı bir şekilde ele alındı. Jandarma ve emniyet ekipleri, özellikle çocukların servis araçlarına iniş ve biniş sırasında alınması gereken güvenlik önlemlerine dikkat çekti. Şoförlere, yıl boyunca yapılacak denetimlerde dikkat edilecek hususlar hatırlatılarak, bu denetimlerin taşıma güvenliğini artırmaya yönelik olduğunun altı çizildi.

Toplantının ardından, servis şoförlerine dağıtılan broşürlerde emniyet kurallarına ilişkin hatırlatmalar yapılarak, yıl boyunca dikkat edilmesi gereken önlemler bir kez daha yazılı olarak da iletildi. Eğitim öğretim döneminin güvenli bir şekilde devam etmesi için bu tür bilgilendirme toplantılarının önümüzdeki süreçte de devam edeceği belirtildi. // Ebru Atar

Muhabir: NİHAT KAPLAN