YANGINA SİGARA İLE MÜDAHELE ETTİLER YANGINA SİGARA İLE MÜDAHELE ETTİLER

Denizli’nin Çivril İlçesinde, özelikle sabah ve akşam trafiğinin yoğun olduğu saatlerde şehir dışından gelen ve şehir dışına çıkacak nakil kamyonlarının trafikte karışıklık ve kargaşa sebep olduğu iddia edildi. Ara sokaklarda bulunan bazı kargo şirketlerinin yük indirme, bindirme saatlerinde sokağı tamamen kapattığını iddia eden esnaf ve mahalle sakinleri evlerine ve işyerlerine girememekten şikayetçi.

Çivril’de faaliyet gösteren dört kargo şirketine ait acente ve ofislerin şehir içi trafikte kargaşaya neden olduğunu iddia eden bazı esnaflar, yük boşaltma ve yükleme saatlerinin düzenlenmesini sokak trafiğinin denetlenmesini ve kargo şirketlerinin belirli saatlerde yükleme yapmasını istiyor. Sabah ve akşam saatlerinde kargo acente ve ofislerinin olduğu sokaklarda yaşanan kargaşanın içinden çıkılmaz bir hal aldığını belirten esnaf ve mahalle sakinleri “Kamyonlardan indirilen eşyalar tüm sokağı kaplıyor. Sonra dağıtım için sokağa kargo araçları geliyor ve sokak tamamen kapanıyor. Sokağa zorla da olsa girebiliyoruz ama bazen ne eve giriliyor ne de evden çıkabiliyoruz” diyerek duruma tepki gösterdi.

Çivril’de Vatandaş Ve Esnaf Kargo Acentelerinden Şikayetçi!

“Karşımızda Muhatap Bulamıyoruz”

Yaşadıkları gürültü, kargaşa ve karışıklık ile ilgili olarak karşılarında muhatap bulamadıklarını belirten esnaflar “Kamyon geliyor sokağa park ediyor, şoföre aracı çek işyerimizi açamıyoruz diyoruz, ‘ben aracı çekemem, yasak’ diyor. Kargo personeli gelip kamyonu açıncaya kadar yol kapalı kalıyor. Sonra kargaşa başlıyor. Koliler sağa sola atılıyor bağrışmalar, yüksek sesle konuşmalar, uyarıyoruz kimse dinlemiyor. Öğlene kadar bu böyle devam ediyor. Öğlen saatlerinde de dağıtım için yükleme araçları geliyor bir sokakta dört tane beş tane araç oluyor, personel yine bağırarak yükleme yapıyor. Şehir içi yükleme bitti mi, yola çıkacak şehir dışı kargoların yüklemesi başlıyor. Pazar gün hariç haftanın altı günü bu durum böyle. Kargo şirketlerinin olduğu sokaklar gürültü, kargaşa ve karışıklıktan geçilmiyor. Bu durum acilen düzeltilmeli” dediler.

“Evlerimize Giremiyor, Gürültüden Evde Oturamıyoruz”

Kargo acentelerinin olduğu sokakta yaşayan sakinlerde yaşadıkları sıkıntı ve sorunlara çözüm bulunmasını isteyerek gürültü ve kargaşanın içinden çıkılmaz bir hale geldiğini söyledi. Çok zaman evlerine girmekte zorlandıklarını belirten ev sahipleri “Sabah çocuklarımız okula, biz işe gideceğiz kapının önü kamyonla kapalı. Ne eve girebiliyoruz ne evden çıkabiliyoruz. Alışverişe gidiyoruz, sokağa girsek evimize giremiyoruz. Bin bir güçlükle eve giriyoruz bu sefer huzur içinde evde oturamıyoruz. Kamyon gürültüsü, araç sesi, çalışanların bağrışmaları, bu acente ve yük indirme merkezleri kesinlikle şehir dışında olmalı, insanlar evine rahat girmeli evinde huzur için oturmalı” diyerek soruna çözüm bulunmasını istediler.