Çivril’de son bir ay içinde çıkan orman yangınlarında alevlerle mücadele eden ve ekiplerin koordinasyonunu saplayan Kaymakam Hasan Akbulut ile belediye araçları ve özel firmaların iş makinelerini yangın alanına sevk eden Başkan Semih Dere vatandaşların takdirini kazandı. Her iki yangında toplam hektar ormanlık alan zarar görürken Devlet, Belediye ve özel sektör imkânları ile yangınlar kısa sürede söndürüldü.

Karabediler ile Somak mahalleleri arasında bulunan ormanlık alanda çıkan yangında, ilk ihbardan sonra olay yerine giden ve yangına müdahale eden ekiplerin koordinasyonunu sağlayan Kaymakam Hasan Akbulut rüzgarın etkisiyle büyüyen yangını önlemek için Çivril’de faaliyet gösteren maden ve inşaat firmalarından ekipman desteği istedi. Gelen taleplere sessiz kalmayan inşaat ve hazır beton firmalarından Demirtaş Hazır Beton firması Karabedirler yangın alanına 4 kepçe ve bir greyder gönderdi.

Orman şefliği bünyesinde bulunan arazözler, ve personel ile takviye olarak gelen ekipman ve havadan destek veren helikopter sayesinde yangın daha büyük alana sıçramadan kontrol alına alınarak söndürüldü.

456448194 474735818789265 8992925523984487519 N

BELEDİYE MEYVE KURUTMA TESİSİ KURUYOR BELEDİYE MEYVE KURUTMA TESİSİ KURUYOR

Karabedirler mahallesindeki yangının ardından Çıtak Mahallesinde çıkan yangına müdahale eden ekipler büyüyen yangını kontrol altına almak için büyük çaba sarf ederken Kaymakam Hasan Akbulut ev Belediye Başkanı Semih Dere yangın yerine intikal ederek yangına müdahaleyi yerinde koordine etti. üç helikopter ve bir yangın söndürme uçağının mücadele ettiği yangına Karabediler yangınında olduğu gibi Çivrilli inşaat ve beton firmalarının makine kepçe ve personeli de müdahale etti. Başkan ve Kaymakam koordinesinde yangın alanında çalışma yapan makine ve personel her iki yangının daha büyük alana yayılmasını engelleyerek söndürülmesinde pay sahibi oldu.

456425370 474735825455931 4202207808845869484 N

Her iki yangında da olay yerine giden ve çalışmaları yerinden koordine eden Kaymakam Hasan Akbulut ve Belediye Başkanı Semih Dere, yangınların söndürülmesinden sonra yangında görev alan Orman şefliği personeli ile yangına müdahale eden vatandaş ve kamu görevlilerine teşekkür etti. 

Editör: Bülent Çakır