Çivril Belediyesi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi birimleri Çivril Millet Bahçesi kapsamında restorasyon işlemleri tamamlanan Tarihi Demiryolları binalarının bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.

Çivril Belediyesi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi birlikte restorasyonu tamamlanan tarihi demiryolu binalarının bulunduğu alanda keşif gerçekleştirdi. Keşfe Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin görevlendirdiği peyzaj mimarı ve belediye ekipleri katıldı. Ekipler, bu bölgede çevre düzenlemesi ve kent meydanı projesi için çalışmalar yürüttü. Konu hakkında konuşan Çivril Belediye Başkanı Semih Dere; “Önemli bir projeyi hayata geçirmek için Denizli Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde çalışan peyzaj mimarı ile restorasyon işlemleri tamamlanan Tarihi Demiryolu binalarının bulunduğu yerde incelemelerde bulunduk.  Bu bölgenin çevre düzenlemesini bitirdiğimizde hemşehrilerimiz için sosyal bir alan oluşturacağız.  Çevre düzenlemesi ve kent meydanı projesi tamamlandığında, Çivrilli hemşehrilerimize yeni bir merkez kazandırmış olacağız.” dedi.

Whatsapp Image 2024 09 30 At 17.11.11

Denizli valiliği Proje Koordinasyon merkezi tarafından 2018 yılında geliştirilen proje ile tren istasyonunda bulunduğu 5 BİN metrekarelik alan restore edilmiş ve saha içinde bulunan tarihi taş binalar restore edilerek kullanıma açılmıştı.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DR. MEHMET GÖK’TEN ÇEVAK’A ANLAMLI ZİYARET İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DR. MEHMET GÖK’TEN ÇEVAK’A ANLAMLI ZİYARET

Projeyle, bölgenin tarihi dokusu korunarak,  modern ilçe planlamasına uygun bir meydan oluşturmayı hedefleniyor.

Editör: SERAP SOFULU