Çivrilli hayırsever Kadir Kameroğlu vefatının 5’inci yılında mezarı başında anıldı.

2016 yılında hayatını kaybeden hayırsever iş insanı Kadir Kameroğlu mezarı başında düzenlenen programla anıldı.

Yaptırdığı okullarda eğitim gören öğrenciler ve aile üyelerinin katıldığı programa İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Keskin ve Huzur evi müdürü ile okul müdürleri katıldı.

Çivril halkının sevilen yüzü Kadir Kameroğlu, vefatının 5’inci yılında ailesi, öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı anma programında Yasin’i Şerif okundu ve dua edildi. Öğrenciler Kadir Kameroğlu’nun mezarına çiçek bıraktı.

ÇEVAK Mütevelli Heyeti Başkanı Opr.Dr. Hüseyin Güngören, ÇEVAK Çivril temsilcisi Mahmut Sarıca, ÇEVAK gönüllüsü Orhan Gürsoy, Kadir Kameroğlu’nu mezarı başında andı ve dua okudu.

“KADİR KAMEROĞLU ÇİVRİL’İN SÖZCÜSÜ VE SAVUNUCUSUYDU”

Araştırmacı yazar Münir Sayhan, konuşmasında; “O çocukların Kadir dedesi; Yetişkinlerin Kadir amcası; Akranlarının ise Şapkacı Kadiriydi. Yüreği okuma aşkı ile dolu, Çivril sevdalısı bu güzel insanı, Kadir Kameroğlu’nu 30 Kasım 2016 tarihinde, Çarşamba akşamı sonsuzluğa uğurladık. Düşürmeyen Cumhuriyet aşığı bir iş adamıydı. Modern bir Müslüman, sıkı bir Atatürkçüydü. O, darda kalanın yardımına koşan, evsize ev yaptıran, yoksulu evlendiren Çivril’in bir RobinHood’uydu. O, kimsesizlerin kimsesiydi. Açık sözlüydü, doğru bildiğini eğip bükmeden, evirip çevirmeden söylerdi. Yine o, Çivril’in Çivrillinin sözcüsü, savunucusuydu. Çivrillinin bürokratına, siyasetçisine söyleyemedikleri için halkın tercümanı olurdu. Onların beklentilerini, serzenişlerini dile getirirdi. Adeta Çivril’in vicdanıydı. Haksızlığa uğradığını düşündüğü ilçemizin hesap soranı, denetleyeni idi. Çivril’in hak ettiği güzelliklere kavuşması için çok çalıştı, çok çabaladı. “Çivril’e Eğitim için Gidilir” sözü ona aitti. Bunun için pek çok okul yaptırdı. Yapılmasına öncelik etti. Sadece eğitim yatırımlarıyla da yetinmedi. Cami, Sağlık ocağı ve Huzur evi bitişiğine Rehabilitasyon Merkezi yaptırdı. Daha başka hayalleri de vardı. Vefatından 2 gün önce ziyaretine giden dostlarına günlerde henüz tamamlanmamış olan rehabilitasyon merkezi ve Çivril için yapacaklarından söz ediyordu. Bunları dile getirirken ne yazık ki ömrünün son günleri olduğundan habersizdi. Vefalıydı… Ekmeğini yediği havasını soluduğu yurt topraklarını Karadeniz Ereğli’sini de unutmamıştı. Orada da okul yaptırdı, yurt yaptırdı. Bu ülkenin çocukları için, evlatları için. Eli kalem tutan pek çok aydınımızın yapamadığını da yaptı. O,10 yılı aşkın süre Çivril 30 Ağustos Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı. Her hafta yazdıkları gündem olurdu. Gazeteyi eline alanlar önce onun köşesini okurdu, acaba bu hafta Kadir Amca ne yazmış diye. Çivril için yapacaklarının ilk ipuçlarını da bu yazılardan öğrenirdik. Kitap yazmak zor zanaattır. Evet, Kadir Amca bir de kitap yazdı. Hayatını anlattığı ”Dostlar Meclisi” Kitabını yayımladı. Dolu dolu yaşadı, yaşadıklarını yazdı. Genç yaşta siyasete atıldığını, sıfırdan başlayıp bu günlere nasıl geldiğini ve deneyimlerini aktardı gelecek nesillere ışık olsun. Mekânı cennet olsun ”dedi.

Kadir Kameroğlu’nu anma programı kapsamında yapımında büyük emek sarf ettiği ve Rehabilitasyon merkezi yaptırdığı Çivril Huzurevinde ailesi tarafından da mevlit okutuldu.

Huzurevindeki mevlide salgın tedbirleri kapsamında sadece Huzurevi sakinleri ve aile üyeleri katılım sağladı.