DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU ÇİVRİL’İ ZİYARET ETTİ DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU ÇİVRİL’İ ZİYARET ETTİ

Denizli Balık Hali esnafı EDS’nin bölgeden kaldırılmasını isterken, her seçim verilen yeni hal yapılacak vaadinin de gerçekleştirilmesini istediklerini belirttiler.

“Bir Kilo Hamsi Alacak 500 Lira Ceza Yiyor”

Denizli Balık Hali esnafı Ferhat Tak vatandaşların civarda araçlarını park etme sorunu yaşadıkları söyleyerek, “Bizim halimizin karşısında EDS var. Bundan dolayı müşteriler gelmekte zorlanıyor. EDS olduğu müşterilerimiz 15 dakikadan daha fazla burada durur ise ceza yiyor. Bu yüzden müşteri buraya gelmekte zorlanıyor. Ciddi bir park sıkıntımız var. Geliyor müşteri telaş içerisinde, ceza yemeden alıp gitmek için bir yandan bizi de sıkıştırıyor. EDS’den dolayı buraya gelmeyen müşteri var. Müşteri şimdi geliyor. Bir kilo hamsi alacak 500 lira ceza yiyor. Adam tabi gelmez. Önce buradaki EDS’nin kaldırılması lazım” ifadelerini kullandı.

Denizli Balık Hali Esnafı, “ Satışlar Azalmıyor Çoğalıyor” 5

“Hani Bizim Hal?”

Yıllardır her seçim çalışması döneminde yeni bir hal yapılacağını sözünün verildiğini lakin yapılmadığını belirten hal esnafı, “Yeni hal yapacağız denmişti. Geçen seçimde söylenmişti. Ondan önceki seçimde söylenmişti ama hala yapılmadı. Yan tarafta otopark var. Müşteri oraya girmek istiyor giremiyor. Çünkü dolu oluyor. İki seçimdir yeni bir balık hali yapılacak deniyor. Ama ne hal yapılıyor ne de EDS bu yoldan kaldırılıyor. Denizli Balık Hali çok küçük burada dip dibeyiz. Rahat rahat tezgah açamıyoruz. Buradaki alan yetmiyor. Buranın geniş olması lazım ön tarafa balık diziyoruz. Hafta sonu yoğunluğunda burada müşteriler birbirini çiğniyor. Denizli gibi büyük bir şehirde balık hali olarak burası çok yetersiz kalıyor. Seçim çalışmaları için buraya her gelen adaya soruyoruz ‘Hani bizim hal?’. Tamam yapacağız diyorlar ama önceki seçimlerde de söylendi ama yapılmadı. Hatta önceki seçimlerde kitapçıklarda yeni balık halinin bitmiş halini üç boyutlu gösterdiler ama yapılan hiç bir şey yok” ifadelerini kullandı.