11 Ayın Sultanı Ramazan ayının gelişiyle sofralar büyüdü ve bereketlendi. Bu yoğunluk Denizli Balık Hali’ne de yansıdı.

Denizli Balık Hali'nde balık alışverişi arttı. Özellikle iftarda balık yemek isteyen ancak vakti olmayanların sofralarını ise halde satılan pişmiş balık servisleri süsledi. 

Denizli Balık Hali’ne Ramazan Bereketi Geldi 2

Ramazan ayının bereketi ve yoğunluğu ile geldiğini belirten Denizli Balık Hali esnafı Ferhat Tak, “Ramazan dolayısı ile satışlarımız çok yoğun. Vatandaşlarımız tarafından en çok talep ise fırında pişmeye uygun olan balıklara karşı. Fırında pişip iftara yetişmeye uygun tercih edilen ve çok satılan balıklar ise Levrek, Çupra, Kaya Levreği benzeri türler oluyor” şeklinde anlattı. 

KAYMAKAM KAVŞAK VE TRAFİK YOĞUNLUĞU FAZLA OLAN BÖLGELERDE İNCELEME YAPTI KAYMAKAM KAVŞAK VE TRAFİK YOĞUNLUĞU FAZLA OLAN BÖLGELERDE İNCELEME YAPTI

Denizli Balık Hali’ne Ramazan Bereketi Geldi

Pişmiş Balığa Rağbet Arttı

Pişmiş balık satışlarının arttığını belirten Ferhat Tok, “Ramazan ayının gelişi ile birlikte pişmiş balığa olan talepte arttı. Genellikle iftar saatine yakın saatlerde, pişmiş balık almaya gelen vatandaşlar daha yoğun oluyor. Aslında bu tercih hem çalışan aileler için hem de kokusunu sevmeyen aileler için çok daha uygun. Bazı vatandaşlarımız evde balık pişirmeyi sevmiyor bazıları ise uğraşmak istemiyor. Tabi oruç tutan vatandaşların bir yorgunluğu da oluyor. Bu sebeple pişmiş balığa talep arttı” şeklinde konuştu.

Denizli Balık Hali’ne Ramazan Bereketi Geldi 3