Denizli'nin Merkezefendi ilçesine bağlı Başkarcı Mahallesi vatandaşlarının sorunu ortak. Defalarca başka kurumlara şikayetlerde bulunan mahalle sakinleri artık seslerini duyurmak istiyorlar. Gazetemize ulaşan bir mahalle sakini, isminin saklı kalmasını isteyip açıklamalarda bulunarak tarafımıza fotoğrafları ulaştırdı.

Başkarcı Mahallesi sakini şikayetçi oldukları durumu özetlerken; "3-4 senedir olaylar çığırından çıktı. Zabıta ve polis tarafından kesinlikle bir denetleme yok. Çevredeki restoranlar yolları işgal ediyorlar, mahalle sakinleri hastasını bile çıkaramıyor. Mustafa Kan Caddesi özelikle akşam saatlerinde işgal altında. Geçen sen bu nedenle, bir arkadaşımızın babası ambulans yetişemediği için vefat etti. Çevredeki restoran sahipleri resmen mafyacılık oynuyorlar. Yol kenarlarına duba ve kasalar koyarak akşama hazırlıyorlar. Akşam müşterileri geldikçe kasaları kaldırarak park yeri oluşturuyorlar. Restoran sahiplerine bu şikayetler ulaşınca 'Tanıdığım vekil var, yukarıdan tanıdıklarım var' diyerek tepki veriyorlar. Bildiğin mafya olmuşlar. Artık polisi bırakın zabıta bile gelmiyor. Biz mahallenin vatandaşları olarak defalarca polise ve zabıtaya durumu şikayet ettik. Hiçbir faydasını göremedik. Sabaha kadar ses, gürültü oluyor. Zabıta geliyor, karlı şurubunu içiyor, çayını içiyor, hiçbir şey yapmadan gidiyor" ifadelerin kullandı.

Denizli’deki orman yangını kontrol altına alındı Denizli’deki orman yangını kontrol altına alındı

Baskarci Vatandasi Isyanda

"Şeniz Doğan'a ve Emniyet Müdürü'ne Şikayette Bulunduk, Çözülmedi"

Başkarcı Mahallesi sakini birçok yere başvurduğunu ve sonuç alamadığını belirterek; "Ben bizzat emniyet müdürüne çıktım, bu durumu düzeltebilmek için. Bunlara rağmen bir tane polis gelmedi buraya. Mahalledeki arkadaşlarımızla beraber CİMER'e başvurduk. Hiçbir çözüm bulamıyoruz. Özellikle cumartesi akşamları gerçekten mahallemize girecek yol kalmıyor. Bizler restoranlar kapatılsın demiyoruz. Satış yapılmasın demiyoruz. Yalnızca yol ve otopark sorununa el atılsın istiyoruz. Allah korusun, bir gün birimizin evi yansa, ne itfaiye girebilir ne ambulans. Bu durumu Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan'a da çok söyledik. Bizim mahallemize o bakıyor. Kendisi kesinlikle bu sorunumuzla ilgilenmedi" ifadelerini kullandı.