Çivril’de, 19 Mayıs günü KYK öğrenci yurdunda yedikleri akşam yemeğinden sonra zehirlendiğini iddia ederek Çivril Devlet Hastanesine başvuran 97 Üniversite öğrencisinin, yaşadıkları rahatsızlığın yemeklerden kaynaklanmadığı ortaya çıktı. Alınan yemek numunelerini inceleyen İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğü, olayın yaşandığı gün yurtta öğrencilere verilen yemeklerin Türk Gıda Koteksine uygun olduğuna dair rapor verdi. 

BASIN İLAN KURUMU ANTALYA ŞUBE MÜDÜRÜ İDRİS CİRİT GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ BASIN İLAN KURUMU ANTALYA ŞUBE MÜDÜRÜ İDRİS CİRİT GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

Yaşananlardan sonra konuyla ilgili olarak açıklama yapan KYK Kantin ve yemekhane işletmecisi Hüdayi Şibe kurumda hazırlanan yemek ve gıda ürünlerinin sürekli ve düzenli olarak denetlendiğini belirtti. Şibe verdiği bilgide hazırlanan yemeklerin servis edilmeden önce iki numune alındığını belirterek “talihsiz bir olay yaşandı. Yurtta kalan öğrenciler o gece hasta olduklarını belirterek sağlık kuruluşlarına başvurdu. Yapılan muayenelerde zehirlenme olmadığı tespit edilse de öğrencilerin yoğun başvurusundan dolayı olay, gıda ve yemek zehirlenmesi olarak değerlendirildi. Olayın yaşandığı andan itibaren öğrencilerimizle yakından ilgilenerek sağlık ve psikolojilerinde olumsuz bir durum oluşmaması için yoğun çaba sarf ettik. Aynı gece İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğü ekipleri alınan yemek numunelerini inceledi, savcılık ve kolluk gerekli incelemeleri yaptı” dedi.

Öğrencilerin Sağlığı Her Şeyden Önemli

Yaşanan olayda en sevindirici gelişmenin iddia edildiği gibi zehirlenme olmaması olduğunu belirten işletmeci Hüdayi Şibe “o akşam yaşananlar ve çıkan haberler elbette bizleri derinden üzdü. Bizim önceliğimiz öğrencilerin sağlık durumu o gece hastaneye başvuran hiçbir öğrencide zehirlenme olmaması bizim en büyük sevincimiz. Üç öğrenci kardeşimizin müşahede altında tutulması ve sonrasında taburcu edilmeleri onlar adına bizleri biraz üzse de olayın zehirlenme ve KYK’da hazırlanan yemeklerden kaynaklı bir rahatsızlık olmaması sevindirdi” dedi. 

Şüphemiz Yoktu Ancak Belgeyi Bekledik

Olayın yaşandığı gece ilgili kurum ve yetkililerin gerekli inceleme ve denetlemeleri yaptığını belirten Hüdayi Şibe “o gece dışarıdan yemek yiyen ve farklı ortamlarda eğlenen öğrenciler olduğu bilgisine ulaştık. Hafta sonu öğrenciler dışarıdan da yemek yemişler akşam saatlerinde mide bulantısı başlayınca yurt sorumluluklarına bilgi vermişler ve her ihtimale karşı sağlık kuruluşuna gönderilmişler. Biz yemeklerimizin ya da kantinde hazırlanan yiyeceklerimizin hijyen ve sağlık koşullarına uygun olduğunu biliyoruz. Ancak önemli olan bunun devlet kurumları tarafından da belgelenmesi” dedi. 

Birçok Öğrenci Dışarıdan Yemek Yemesine Rağmen Zehirlendim İddiası İle Hastaneye Başvurdu

Hastaneye başvuran öğrencilerinde birçoğunun o gece yurtta yemek yemediğini belirten Şibe “yemekhane ve kantinden gıda alan öğrenciler parmak izi okutarak yemek alabiliyor. O gece hastaneye giden 30 öğrencinin kantin ve yemekhaneye girmediği belgelendi. Ancak çocuklarımız zehirlendik diye hastaneye gittiler muhtemelen ya psikolojik etkilendiler ya da dışarıda yedikleri bir şeyden dolayı etkilendiler. Önemli olan çocuklarda sağlık açısından bir şey olmaması, sorumlu yada şikayetlerin kaynağının ne olduğu tespit edilecektir, bundan sonrası yetkililerin görevi” dedi.