Denizli Gazeteciler Cemiyeti, Genç Çivril Gazetesi ve Çivril Belediyesi işbirliğiyle Çivril’e bir basın gezisi düzenlendi. Denizli’de görev yapan gazeteciler ve ailelerinin katıldığı gezide, gazetecilere Çivril belediye Başkanı Semih Dere ile Genç Çivril Gazetesi ve Yeşil Çivril Gazetesi ev sahipliği yaptı. Gün boyu süren gezide Çivril’in farklı noktalarını gezme şansı bulan gazeteciler Çivril’e hayran kaldı.

Gezi, tarih kokan ve eski bir tren hangarı olan Çivril Belediyesi İstasyon Sosyal Tesisleri’nde kahvaltı programı ile başladı. Programda konuşan Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, Çivril’in Denizli’nin en fazla mahalleye sahip ilçesi olduğunu belirterek, ilçeyi bir cazibe merkezi yapmak istediklerini ifade etti. Başkan Dere, gazetecileri Çivril’de ağırlamaktan dolayı memnuniyetini de dile getirdi.

Kahvaltıda konuşan DGC başkanı Osman Nuri Boyacı gezinin hazırlanmasında emeği geçen Çivril Belediye başkanı Semih Dere ve belediye personeli ile katılımcılara teşekkür ederek güzel ve verimli bir gezi olması temennilerinde bulundu.

Gazetecilerin Çivril programı Çivril merkeze 5 kilometre uzaklıktaki Beyce Sultan Höyüğü ziyareti ile devam etti. Burada yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceleyen ve kazı başkanından bilgi alan gazeteciler, höyüğe adını veren hemen yakındaki Anadolu dervişi Beyce Sultan’ın Türbesi’ni de ziyaret etti.

Whatsapp Image 2024 09 07 At 21.55.47 (1)

MERHUM CAFER SOLAK ADINA MEVLİT OKUTULDU MERHUM CAFER SOLAK ADINA MEVLİT OKUTULDU

Işıklı Mahallesindeki Millet Bahçesi gazetecilerin ikinci durağı oldu. Oturma alanları, çevre düzenlemesi, muhteşem manzarası ve doğal göleti ile bölge halkının ve misafirlerin uğrak yeri olan Millet Bahçesinde çay keyfi yaşandı.

Çivril gezisine Beydilli Mahallesi ile devam eden gazeteciler Beydilli mahallesinde Çivril Belediyesi tarafından hizmete açılan Nilüfer Park ve Nilüfer Turu iskelesinde bir süre zaman geçirdi. Çivril gezisinin son bölümünde ilçenin en uzak mahallesin Gökgöl’de akşam yemeği yedi.

Whatsapp Image 2024 09 07 At 21.55.47 (2)

Göl manzarası eşliğinde Gökgöl ve Işıklı gölününden tutulan  Dişli balığından yiyerek sohbet etme fırsatı bulan gazeteciler, gelecek yıl nilüfer çiçekleri zamanında ilçeye bir gezi daha yapma sözüyle Çivril’den ayrıldılar.

Editör: Bülent Çakır