Her sektörde olduğu gibi gıda sektöründe de taklitler geçen gün artıyor. Denizli Tarım Platformu Başkanı İrfan Osman Hatipoğlu, peynirde taklite dikkat çekti.

MUHTAR VE MECLİS ÜYESİ ÜRETİCİYİ DOLANDIRICILARA KARŞI UYARDI MUHTAR VE MECLİS ÜYESİ ÜRETİCİYİ DOLANDIRICILARA KARŞI UYARDI

Denizli Tarım Platformu Başkanı İrfan Hatipoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, margarin, nişasta, kemik unu ve iade peynirlerden imal edilen peynir üretiminin her geçen gün yaygınlaştığını, 20 ton margarinden 45 ton peynir üretildiğine dikkat çekti. Başkan Hatipoğlu  “Margarinin kuru madde oranı yüzde 90. Su katılarak çoğaltılıyor. İçine nişasta, kemik unu, iade peynir konularak hiç süt katılmadan peyniri imal ediliyor ve çok ucuza satılıyor. Hileli peynirlerin görüntüsü normal peynir gibi olduğundan tüketici hileli olup olmadığını fark edemiyor. Bu durum halk sağlığına olumsuz etkilemektedir” dedi.

Var Olan Gıda Krizini ‘Yok’ Göstermek..

Gıda maddelerinde taklit ve tağşişin yaygınlaşmasından Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sorumlu olduğunu belirten Başkan Hatipoğlu “Var olan gıda krizini ‘yok’ göstermek için hileli gıda üreten firmalarla ilgili taklit ve tağşiş listesini bakanlık, 2 yıldır yayınlamıyor. Yasaya göre gıda denetimleri sonucunda tespit edilen hileli üretimlerle ilgili taklit ve tağşiş listesi yayınlanarak, bu firmaların ifşa edilmesi gerekiyor. Ancak Tarım Bakanlığı taklit ve tağşiş listesini 2 yıldır yayınlamayarak, hileli üretim yapan firmaları dolaylı yoldan korumaya almıştır. Halk sağlığına tehlikeye atmaktan çekinmemektedir” açıklamasında bulundu.