Tavas’ta kaldığı KYK yurdunda, kaldığı ranzanın merdiven kısmına Türk Bayrağı astığı için birçok zorlukla mücadele eden 24 yaşındaki İş Sağlığı ve Güvenliği öğrencisi, yurtta yapılan haksızlıklara isyan etti. 


Tavas Kız KYK Öğrenci Yurdu’nda kalan ve ismini vermek istemeyen bir öğrenci, aylardır Tavas’taki düzensizlikle mücadele ediyor. 

Denizli Tavas Kykda Turk Bayragi Krizi O Bayrak Kalkacak7


İddialara göre, ranzasına Türk Bayrağı asan genç kızı, önce yurt sorumlusu sonra yurt idaresi uyardı. Uyarılarda kullanılan “Kaldıracaksın yoksa tutanak tutarız!” şeklindeki çıkışmalara sinirlenen öğrenci, Türk Bayrağı’nı kaldırmayacağını belirtince, bayrak yurt görevlileri tarafından öğrenciler odada yokken çıkarılarak yatağın üzerine atıldığını iddia etti. 


“Temizlik Bezi Gibi Atmışlar!”

Öğrenci, “Mevzuatta siyasi bayrağın asılamayacağı ile ilgili kısım var ama Türk Bayrağı asılamaz diye bir şey yok. Siyasi bir sebepten asmadım, Türk Bayrağı’nın siyaseti mi olur? Aldılar, temizlik bezi gibi attılar. Türk Bayrağı Kanunu diyorlar, ona bakarsanız ben de kanunun 7. maddesine göre memur Türk Bayrağı’nı zedeledi diye soruşturma açılmasını istedim” dedi.

Denizli Tavas Kykda Turk Bayragi Krizi O Bayrak Kalkacak5

“Hakkımda Tutanak Tutulmuş”

Yatağın üzerinde duran bayrağı görünce, sinirlenip tekrar astığını söyleyen öğrenci, yurt sorumlusunun tehditlerine rağmen bayrağı kaldırmayacağını yineledi. Öğrencinin iddialarına göre, yurt müdürü dahil bütün memurlar toplanarak baskı yapılmış. Yurt idaresi tarafından tüm öğrencilerin gözü önünde yeniden uyarılan öğrenci, “Sınavım vardı, uzatmayarak kaldırmayacağımı söyleyerek odadan çıkıp sınava gittim ancak kapı çarptığımı ifade eden bir tutanak tutmuşlar hakkımda. Zaten sınav haftası, sınava çalışan bir sürü öğrenci var. Neden kapı çarpayım? Kendi işlerine geldiği gibi iş yürütmeye çalışıyorlar” dedi. 


Denizli Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne soruşturma dilekçesi gönderen genç kızın iddialarına göre, müdürlükten gerek görülmediğine dair evrak gönderildi.

Denizli Tavas Kykda Turk Bayragi Krizi O Bayrak Kalkacak6
“Bu Benim Ülkemin Bayrağı!”

“Benim aile evimde büyük bayrağım vardır, asılıdır. Nereye gitsem küçük bayrağımı yanımda taşırım, asarım. Farklı ya da siyasi açıdan asmadım, bu benim ülkemin bayrağı, istediğim yere asarım. Onlar farklı yansıtarak kafalarına göre iş yapıyorlar. 17 Nisan’dan bu yana bununla uğraşıyorum!” ifadelerini kullandı. 

Denizli’de Fener Alayı Yapılacak Mı? Denizli’de Fener Alayı Yapılacak Mı?

Denizli Tavas Kykda Turk Bayragi Krizi O Bayrak Kalkacak1


Tavas KYK’da İlk Olay Değil

İddialara göre başka öğrencilere de Türk Bayrağı baskısı yapılmış durumda. Pencereye asılan Türk Bayrakları’nı da indirmeye mecbur bıraktıklarını iddia eden öğrenciler bulunuyor. İş Sağlığı ve Güvenliği öğrencisi ise “Ben pencere yerine ranzama astım, üst katta kimse kalmadığı için sıkıntı olmuyor. Üst katta biri kalıyor olsaydı oraya asmazdım” dedi. 

1Nnnnnnnnnnnnnnnnnn
 Ayrıca yemekhanede de büyük sıkıntılar olan KYK Kız Yurdu kadrosunun da işleyiş hatalarını görmezden geldiği öne sürüldü. 

Denizli Tavas Kykda Turk Bayragi Krizi O Bayrak Kalkacak2


Savunma: “Aile evinde de olmuyor mu böyle aksilikler!”

Daha önce yemekhaneye ait çatal, bıçak ve kaşıkların iyi temizlenmeyişi üzerine şikayette bulunan öğrencilerin yineleyen uyarıları üzerine personel tarafından hakaret edildiği iddia edildi. Şikayetçi olan öğrenciye ise yönetim kurulu tarafından tutanak tutulmaması konusunda baskı yaptığı iddialar arasında. Hakkında daha önce de tutanak tutulduğu iddia edilen aynı personelin, son tutanak sonucunda işten çıkarıldığı gösterilmiş. Ancak personelin sadece KYK bloğunun değiştirildiği iddia edilerek, “Yurt memuru sırf şikayetçi olmayayım diye, müdür ile birlikte defalarca konuştular. Kendilerine gelince sorumluluk kabul etmiyorlar. Yemekhane ile ilgili her sorun için ‘sizin evinizde de böyle saç çıktı, kirli kaldı problemleri olmuyor mu? Aile evinizde de yaşanmıyor mu böyle aksilikler?’ savunmasını yapıyorlar. Yurt binasının alt yapısı yok, tuvaletler kokuyor ama cam açmamıza müsaade etmiyorlar. Öğrenciyi mağdur etmeyi kendilerine görev edinmişler, sadece birbirlerini koruyorlar.” ifadeleri kullanıldı. 
Genç öğrenci kendi ve diğer öğrenciler hakkını aramak ve Türk Bayrağı konusuna bir çözüm getirmek için yakın zamanda yetkililer ile görüşme sağlayacaklarını dile getirdi.

Editör: Kardelen Başol