İş Sağlığı ve Güvenliği Meclisi (İSİG), yılın ilk 5 ayında iş kazası sonucu yaşanan ölümleri açıkladı. Mayıs ayında Türkiye genelinde 139 işçi hayatını kaybederken, Denizli’de 3 işçi hayatını kaybetti.  

İş Sağlığı ve Güvenliği Meclisi (İSİG), yılın ilk 5 ayında iş kazası sonucu yaşanan ölümleri açıkladı. Mayıs ayında Türkiye genelinde 139 işçi hayatını kaybederken, Denizli’de toplam 3 işçi iş kazasına kurban gitti. 

Resmi Gazete’de Yayınlandı! Kale-Muğla Yolu Kamulaştırılacak Resmi Gazete’de Yayınlandı! Kale-Muğla Yolu Kamulaştırılacak

Mayıs ayında 51 şehirde ve yurtdışında 1 ülkede iş cinayeti tespit edildi. En fazla işçi ölümü 15 ölüm ile İstanbul’da yaşandı. İstanbul’u 8 ölüm ile Bursa izledi. 7’şer ölüm Ankara ve Sakarya’da yaşandı. 6 ölüm Şanlıurfa’da; 5’er ölüm Aydın ve Manisa’da; 4’er ölüm Denizli, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük ve Osmaniye’de; 3’er ölüm Antalya, Balıkesir, Batman, Çorum, Kocaeli, Mersin, Muğla ve Samsun’da; 2’şer ölüm Adana, Adıyaman, Afyon, Çankırı, Gaziantep, Kilis, Konya, Niğde, Ordu ve Zonguldak’ta; 1’er ölüm Aksaray, Amasya, Bingöl, Bolu, Düzce, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kırşehir, Malatya, Mardin, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Uşak, Yalova, Yozgat ve Sırbistan’da meydana geldi. 

Denizli’de Bugün 1 İşçi Daha Öldü 

Denizli’nin Tavas İlçesi’nde siloda çalışan 63 yaşındaki işçi elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olay, Tavas İlçesi, Sarıabat Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, mahallede bulunan siloda çalışan Tuncer Bozdere (63) yüksek elektrik akımına kapıldı. Olayı gören çalışma arkadaşlarının durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.  İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Talihsiz işçi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Bozdere'nin ölümü ailesini ve yakınlarını yasa boğdu. Tuncer Bozdere Denizli’nin Honaz İlçesi’nde toprağa verildi. 

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli